ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/01/2016 14:42 EET | Updated 07/01/2016 15:47 EET

Αιγύπτιος κατήγγειλε ότι η γυναίκα του πήγαινε να πολεμήσει για τον ISIS. Εντοπίστηκε στην Αλεξανδρούπολη

Menelaos Myrillas / SOOC

«Θέλω να πάω να πολεμήσω στο πλευρό του ISIS. Να γεννήσω παιδιά στη Συρία και να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους».

Αυτά είπε στους αστυνομικούς η 29χρονη γυναίκα που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη από την ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από καταγγελία του Αιγύπτιου συζύγου της ότι η σύζυγός του θέλει να πάει στη Συρία για να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές. Οι φανατισμένες δηλώσεις της για το Ισλαμικό Κράτος είναι προφορικές και δεν έχουν καταγραφεί στην απολογία της.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ωστόσο, ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου είχαν φάκελο για την 29χρονη, καθώς τη θεωρούσαν ως άτομο επικίνδυνο για τρομοκρατικές ενέργειες. Από την έρευνα των αστυνομικών αρχών προέκυψε ότι η γυναίκα είναι ψυχολογικά ασταθής και δηλώνει ότι κανείς δεν μπορεί να την αποτρέψει από το να πάει στη Συρία και να ταχθεί στο πλευρό του ISIS.

Το παράδοξο είναι ότι έχει αφεθεί ελεύθερη, καθώς δεν μπορεί να διωχτεί η πρόθεσή της. Άλλωστε δεν εκκρεμεί σε βάρος της κάποιο ένταλμα σύλληψης για κάποιο αδίκημα. Έτσι, η γυναίκα δηλώνει ότι με το πρώτο μέσο που θα βρει θα φύγει για τη Συρία. Πρόκειται για Ελβετίδα, η οποία παντρεύτηκε έναν Αιγύπτιο επιχειρηματία με τον οποίο έκανε ένα παιδί που σήμερα είναι τεσσάρων ετών.

Στις 2 Ιανουαρίου 2015 επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα από την Αλεξανδρούπολη και συνελήφθη μετά από καταγγελία του συζύγου της ότι του έχει αρπάξει το παιδί.

Ο Αιγύπτιος άντρας της ενημερώθηκε για τον εντοπισμό της και ταξίδεψε από την πατρίδα του στην Ελλάδα για να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού του. Το δικαστήριο έγινε το πρωί της Πέμπτης (σήμερα) και τελικά κέρδισε την επιμέλεια ο πατέρας, ο οποίος στο μεταξύ είχε υποβάλλει μήνυση εναντίον της συζύγου του για την αρπαγή του ανηλίκου.