ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/08/2015 12:27 EEST | Updated 18/08/2015 12:30 EEST

Χριστοδουλοπούλου: Ότι λέω γίνεται ανέκδοτο. Τώρα δεν λιάζονται οι μετανάστες. Εξαφανίζονται!

Nikos Libertas / SOOC

Ενοχλημένη από την παρανόηση των δηλώσεών της εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου. Μιλώντας στο Βήμα FM για το πρόβλημα της μεταφοράς των παράτυπων μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου στον Πειραιά, η κ. Χριστοδουλοπούλου αναφέρθηκε και στα όσα είχε πει για τους μετανάστες που λιάζονται στις πλατείες.

«Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται στην Ελλάδα»! Η ίδια πρόσθεσε: «Όσοι επιθυμούν να φιλοξενηθούν, υπάρχει ανοιχτός χώρος φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Οι υπόλοιποι τραβάνε τον δρόμο τους. Κι εκεί όταν απάντησα ότι (οι μετανάστες) εξαφανίζονται, γιατί ακριβώς δεν μπορώ να λέω κάποια πράγματα δημόσια, γιατί υπάρχει και η Ευρώπη, το κάνανε κι αυτό ανέκδοτο. Κι όταν είπα λιάζονται, γιατί εκεί κάνανε τις επαφές, κι αυτό έγινε ανέκδοτο. Γιατί, ακριβώς δεν ξέρετε ούτε από υπαινιγμούς ούτε από δημόσιο λόγο. Τώρα, δεν λιάζονται. Εξαφανίζονται!» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός.

Θα λύσουμε το πρόβλημα της μεταφοράς μεταναστών από τα νησιά

Στην ίδια συνέντευξη υποστήριξε επίσης ότι άμεσα θα λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μεταναστών από τα νησιά: «Μέχρι και τις 15 Αυγούστου ακριβώς, γιατί και 15 Αυγούστου γίνανε μεταφορές, φεύγανε κανονικά (οι μετανάστες από τα νησιά) προς την Αθήνα. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την μεταφορά τους. Το πρόβλημα υπήρχε μόνο στην Κω, όπου είχε συγκεντρωθεί ένας μεγάλος πληθυσμός που δεν μπορούσε να ταυτοποιηθεί. Στη Λέσβο δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα. Τώρα, για δύο τρεις μέρες, που τα πλοία δεν έχουν θέσεις, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της μεταφοράς αυτών των ανθρώπων. Να είστε σίγουροι ότι θα το λύσουμε».