ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/02/2016 14:18 EET | Updated 01/02/2016 14:18 EET

Ο Χρήστος Λαμπρίδης νέος γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων

Eurokinissi

Ο μέχρι πρότινος σύμβουλος του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα Χρήστος Λαμπρίδης αναλαμβάνει νέος γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων στη θέση του Αθανάσιου Χριστόπουλου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας ο κ.Χριστόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους και η οποία έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό.

Ο κ. Χρήστος Λαμπρίδης ήταν μέχρι πρότινος, υπάλληλος από το 2003 της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και είχε προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Γεννήθηκε το 1970 στον Πειραιά. Είναι οικονομολόγος, Διδάκτορας Λιμενικής Οικονομίας και Διοίκησης. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Σχεδιασμό και στην Πολιτική των Μεταφορών στο Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne στη Μεγάλη Βρετανία.

Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο αντικείμενο της Λιμενικής Οικονομίας και Διοίκησης στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος - μελετητής σε εταιρείες συμβούλων, ενώ έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά σε μελέτες με αντικείμενο τις μεταφορές. Έχει διδάξει Οργάνωση και Διοίκηση Λιμένων και Οικονομική των Μεταφορών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και έχει ασχοληθεί με θέματα επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα των λιμένων. Το επιστημονικό του έργο επικεντρώνεται στα θέματα της Διοίκησης Ποιότητας στους λιμένες και της Ευρωπαϊκής Λιμενικής Πολιτικής, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχουν ανακοινωθεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2015 διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Το 2014 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

 

Sponsored Post