ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/06/2015 09:14 EEST | Updated 02/06/2015 09:38 EEST

Ένοπλη ληστεία με πυροβολισμούς κατά αστυνομικού στο Χαλάνδρι - Ο δράστης συνελήφθη

Eurokinissi

Άδεια από τις φυλακές Μαλανδρίνου είχε ο ληστής που πυροβόλησε κατά αστυνομικού το πρωί της Τρίτης κατά τη διάρκεια καταδίωξης σε κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου.

Ο ληστής εμφανίστηκε στην οδό Πεντέλης και επιχείρησε να επιτεθεί με όπλο κατά ταμία σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στη συμβολή της Πεντέλης με την οδό Πέλλης.

Ένας πολίτης προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, ωστόσο ο δράστης τον χτύπησε τραυματίζοντάς τον με τη λαβή του όπλου και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας.

Αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας αντιλήφθηκε τη ληστεία και προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον δράστη. Εκείνος άρχισε να τρέχει και μάλιστα κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του πυροβόλησε κατά του αστυνομικού χωρίς να βρει στόχο.

Παρόλαυτά ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων, συνέχισε και κατάφερε να ρίξει κάτω τον ληστή και να τον συλλάβει.

Στο σημείο έφτασε περιπολικό που τον παρέλαβε, ενώ όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. ο δράστης είναι έγκλειστος των φυλακών Μαλανδρίνου για υπόθεση ναρκωτικών και ήταν έξω με ολιγοήμερη άδεια.

αλλά

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αστυνομικός είναι ο Νικόλαος Γαλάρης, αρχιφύλακας που υπηρετεί στο ΑΤ Αμπελοκήπων και μένει στο Χαλάνδρι. Όπως είπε, δεν έκανε κάποια πράξη ηρωισμού, αλλά τη δουλειά του για την οποία έχει εκπαιδευτεί.