ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/04/2015 15:39 EEST | Updated 18/04/2015 15:42 EEST

Εντοπίστηκε ο δραπέτης Σπύρος Καββαδίας. Έχει καταδικαστεί για τους φόνους δύο συντρόφων του σε Ελλάδα και Ελβετία

eurokinissi

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε και πάλι ο κρατούμενος των φυλακών Χανίων και δραπέτης από τον περασμένο Σεπτέμβριο- οπότε έλαβε άδεια από το σωφρονιστικό κατάστημα- Σπύρος Καββαδίας ο οποίος έχει καταδικαστεί για τις αποτρόπαιες δολοφονίες τόσο της συντρόφου του στην Ελβετία όσο και της συντρόφου του στην Ελλάδα όπου είχε διέφυγε για να γλυτώσει τη σύλληψη για τον πρώτο φόνο. Το πτώμα μάλιστα του δεύτερου θύματος δεν βρέθηκε και ο ίδιος προσπαθούσε μέχρι και πρόσφατα να την παρουσιάζει ως...ζωντανή! Ο Σπύρος Καββαδίας, καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για το φόνο της συντρόφου του Τάνιας Χαριτοπούλου, τον Αύγουστο του 1998 στη Θεσσαλονίκη.

Η εγκληματική ιστορία όμως του Καββαδία ξεκινά πολύ νωρίτερα στην Ελβετία. Ο άνδρας διατηρούσε σχέση με την Νικόλ Κίλχνερ με την οποία συζούσε επί επτά χρόνια τη δεκαετία του '90 και την οποία φαίνεται πως την κακοποιούσε συστηματικά. Κάποια στιγμή η γυναίκα αναζήτησε βοήθεια σε κέντρο για κακοποιημένες γυναίκες αλλά ο Καββαδίας, σύμφωνα πάντα με τις ελβετικές αρχές, κατάφερε να την εντοπίσει και να τη σκοτώσει.

Στη συνέχεια, με πλαστά χαρτιά κατάφερε να διαφύγει και ήρθε στην Ελλάδα, όπου συστηνόταν ως επιχειρηματίας. Εδώ γνώρισε την Τάνια Χαριτοπούλου, ζούσαν στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης και απέκτησαν ένα κοριτσάκι. Σύμφωνα με τα μαρτυρία του κοριτσιού, οι τσακωμοί του ζευγαριού ήταν συνεχείς ενώ όπως ανέφερε ο πατέρας της άρχισε να τραβάει από τα μαλλιά την 27χρονη Τάνια και μετά την πέταξε πάνω στο κρεββάτι, έβαλε στο πρόσωπό της δύο μαξιλάρια και «η μαμά κοιμήθηκε».

Ο Καββαδίας όμως, έσπευσε να δηλώσει την εξαφάνισή της και ισχυρίστηκε πως η σύντροφός του τον εγκατέλειψε για κάποιον άλλο. Η οικογένειά της μάλιστα, κατέφυγε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, στο «Τούνελ», αναζητώντας τα ίχνη της.

Κατά την έρευνα της δημοσιογράφου, αποκαλύφθηκαν ίχνη ίχνη αίματος στη μπανιέρα του σπιτιού όπου διέμεναν και ίχνη σάρκας ενώ τα στοιχεία εξετάστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα οποία αποφάνθηκαν πως το γενετικό υλικό ανήκε στην άτυχη γυναίκα. Τα στοιχεία αυτά ήταν κρίσιμα για τη σύλληψη και την καταδίκη του Καββαδία αλλά το πτώμα της γυναίκας δεν βρέθηκε.

Σημειώνεται πως γείτονες είχαν αναφέρει πως είχαν ακούσει την Τάνια να φωνάζει σε βοήθεια ενώ την επομένη είδαν τον Καββαδία να φεύγει κουβαλώντας στο αυτοκίνητο σακούλες...

Ο Καββαδίας αρχικά αθωώθηκε αλλά σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ενώ εκτίει ποινή και για το φόνο της συντρόφου του που διέπραξε στην Ελβετία. Από τις φυλακές που βρίσκεται, προσπαθούσε μέχρι και πρόσφατα να αποδείξει πως η Τάνια ζει και εμφάνισε έγγραφο από τράπεζα στην Ουκρανία που «έφερε την υπογραφή της». Όπως αποδείχθηκε ήταν πλαστό...

Πηγή:Creta Live