ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/08/2016 11:37 EEST | Updated 03/08/2016 11:37 EEST

Στο στόχαστρο ιστορικές εκκλησίες της Αθήνας – Έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές

Arxeioy/Eurokinissi

Ύστερα από την επίθεση αντιεξουσιαστών την περασμένη Κυριακή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ακόμα δύο εκκλησίες μπήκαν στο στόχαστρο μαυροφορεμένων νεαρών, αυτή τη φορά στο κέντρο της Αθήνας.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης αντιεξουσιαστές εμφανίστηκαν στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Μετσόβου και εκτόξευσαν γυάλινα μπουκάλια με χρώμα κατά του ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στα Εξάρχεια. Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν το πρωί από τους υπεύθυνους του ναού.

Περίπου μία ώρα αργότερα αντιεξουσιαστές ανέβηκαν τα σκαλιά του Ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής στην οδό Ακαδημίας, έσπασαν τα τζάμια της ξύλινης πόρτας της εισόδου και πέταξαν μπογιές στους τοίχους. Και σε αυτή την περίπτωση τα τζάμια αντικαταστάθηκαν μέσα σε λίγες ώρες, ενώ βάφτηκαν οι τοίχοι.

Για καμία από τις δύο επιθέσεις δεν έγιναν προσαγωγές. Η Αστυνομία φοβάται νέες επιθέσεις σε εκκλησίες, ιδιαίτερα μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ενδεικτικό είναι ότι η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης είχε γίνει ξανά στόχος αντιεξουσιαστών τον Φεβρουάριο του 2016.