Πως γινόταν το bullying σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη – «Καψώνια» σαν αυτά του Στρατού

Πως γινόταν το bullying σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη – «Καψώνια» σαν αυτά του Στρατού
eurokinissi

Τη δική τους άποψη για τις βίαιες συμπεριφορές σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη περιγράφουν στις καταθέσεις που έχουν δώσει στην Αστυνομία συμφοιτητές του αδικοχαμένου φοιτητή.

Μιλούν για τα «καψώνια» και την αντίδραση του Βαγγέλη σε αυτά. Την ίδια ώρα, η Ασφάλεια Ιωαννίνων συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό κάποιου σημειώματος που να εξηγεί τους λόγους της αυτοχειρίας, ενώ επισημαίνεται ότι είναι δύσκολο να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των ηθικών αυτουργών.

«Το ‘αστείο’ με το juke box, έγινε με την αποδοχή του Βαγγέλη. Παίζαμε, όταν για πλάκα τον κλείσαμε στην ντουλάπα και του πετούσαμε κέρματα, ενώ εκείνος τραγουδούσε μαντινάδες», έχει παραδεχθεί ένας τουλάχιστον από τους τέσσερις νεαρούς από την Κρήτη, που φέρονται να ήταν οι εκφοβιστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όπως αποκαλύπτει υψηλόβαθμος αξιωματικός.

«Παραδέχονται ιδιότυπα ‘παιχνίδια’ σκληραγώγησης σαν αυτά του… Στρατού ή πενθήμερης εκδρομής, όχι όμως ότι καταπίεζαν τον Βαγγέλη, ίσως όμως ότι άθελά τους είχαν ξεπεράσει κάποιες φορές τα όρια της πλάκας» αναφέρει ο ίδιος αξιωματικός. Από τις περισσότερες των 80 καταθέσεων, εκ των οποίων 4-5 είναι ουσιαστικότερες, προκύπτει ότι ο 20χρονος σπουδαστής, έκανε παρέα μόνο με αυτά τα τέσσερα παιδιά, που έχουν στοχοποιηθεί ως δράστες συνεχών περιστατικών εκφοβισμού του, επισημαίνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., που συμμετέχουν στις έρευνες. «Με αυτούς έκανε παρέα και αυτούς αναζητούσε από μόνος του όταν βρίσκονταν σε άλλα σημεία, όπως έχει προκύψει από τις καταθέσεις και την έρευνα» δηλώνει άλλος αξιωματικός.

Για τα περιστατικά εκφοβισμού και επιθέσεων, που καταγγέλλονται ότι έγιναν την Άνοιξη του 2014, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις μαρτύρων της αστυνομικής έρευνας αλλά και της ΕΔΕ του αρμόδιου υπουργείου, όταν είχε ερωτηθεί ο Βαγγέλης αν κάτι τον είχε ενοχλήσει ή πειράξει, εκείνος απαντούσε: «Πλάκα κάναμε, παίζαμε». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. όμως δεν μπορούν προς το παρόν να εκτιμήσουν αν αυτή η καθησυχαστική αντίδραση του, ήταν προϊόν δικής του προσπάθειας να μην φανεί αδύναμος ή αν φοβόταν την αντίδρασή τους ακόμη και τον αποκλεισμό του από την παρέα τους.

Κάποια από αυτά τα «παιχνίδια», ο Βαγγέλης φαίνεται να τα είχε πει στη μητέρα του, η οποία αντέδρασε και επικοινώνησε τουλάχιστον τρεις φορές με τη Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής και τον τότε διευθυντή της κ. Κώστα Μάντζαρη, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για αυτά που συνέβαιναν με θύμα το γιο της.

Χθες έγινε νέα έρευνα στο δωμάτιο που έμενε ο Βαγγέλης, με στόχο των εντοπισμό κάποιων σημειώσεων ή σημειώματος, στο οποίο θα μπορούσε να καταγράφει πρόσωπα, καταστάσεις, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα επικοινωνήσουν με εκείνους που έχουν δώσει καταθέσεις ακόμη και με νέους, προκειμένου να διακρίνουν αν μετά τη θλιβερή εξέλιξη επιθυμούν να… προσθέσουν κάτι σε αυτές, ενθυμούμενοι κάτι που δεν είχαν πει την πρώτη φορά.

Τι δείχνει η άρση του απορρήτου

Από την αρχή ξεκινά και η έρευνα στα στοιχεία της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και ηλεκτρονικών δεδομένων του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και των φερόμενων «τραμπούκων» συμφοιτητών του. Στόχος ο εντοπισμός «ύποπτων» τηλεφωνικών κλήσεων,SMS, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα κρίσιμα χρονικά διαστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν άλλη ώθηση στην αστυνομική έρευνα. Από τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο του Βαγγέλη, προκύπτει η συχνή επαφή με τη μητέρα του.

Τα κρίσιμα 24ωρα, προκύπτει ότι το βράδυ της Πέμπτης, 5 Φεβρουαρίου, ο Βαγγέλης έχει μία μεγάλη σε διάρκεια επικοινωνία με τη μητέρα του. Την επόμενη κρίσιμη μέρα, φαίνεται να μην απαντά στις κλήσεις της, και εντοπίζεται στις 13:55 από τις κάμερες του βενζινάδικου όπου φαίνεται να κάνει το μοιραίο δρομολόγιο έως το σημείο που βρέθηκε νεκρός. Αρχικά θεωρήθηκε ότι είχε πάρει πορεία προς τα Ιωάννινα, ωστόσο ο Βαγγέλης έστριψε δεξιά στον χωματόδρομο και κατευθύνθηκε προς τη λίμνη βάζοντας τέλος στη ζωή του. Στις 7 Φεβρουαρίου, η μητέρα συνεχίζει να επικοινωνεί με τον γιο της χωρίς αποτέλεσμα, συνεχίζει τις τηλεφωνικές επαφές με συμφοιτητές του, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι είχαν να τον δουν από το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας όταν δεν είχε εμφανιστεί στην εστία. Η μητέρα, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ταξιδεύει στα Ιωάννινα, στις 18:00 καλεί τον γιο της, χωρίς πάλι να πάρει απάντηση και μία ώρα αργότερα κατευθύνεται στο Α.Τ. Κατσικά, όπου δηλώνει την εξαφάνισή του.

Δημοφιλή