ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/04/2015 13:24 EEST | Updated 02/04/2015 13:24 EEST

Τροπολογία για την κατ' οίκον κράτηση συγκρατουμένων συζύγων και συγγενών εξετάζει να φέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης

eurokinissi

Το ενδεχόμενο να φέρει τροπολογία στη Βουλή η οποία θα προβλέπει την κράτηση κατ' οίκον για συγκρατούμενους συζύγους, ζευγάρια που συμβιώνουν ή συγγενείς εξ αγχιστείας, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εξετάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η συγκεκριμένη τροπολογία, εφόσον αποφασιστεί πως θα κατατεθεί, θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ' τύπου και άλλες διατάξεις» που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή.

Η τροπολογία θα προβλέπει «τον κατ' οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους, συμβίους ή συγγενείς εξ' αίματος έως δεύτερου βαθμού, εφόσον η αποδιδόμενη πράξη οφείλεται σε σύγκρουση καθηκόντων εξαιτίας της σχέσης αυτής».

Ερμηνεύοντας την επίμαχη τροπολογία νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Αθηνά Τσάκαλου και η Εύη Τσατήρη.

Υπενθυμίζεται, ότι η Αθηνά Τσάκαλου είναι η μητέρα των δύο αδελφών, που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» η οποία αν και έχει αποφυλακιστεί με όρους, αρνείται να εγκαταλείψει τις φυλακές, διαμαρτυρόμενη για τη μη αποφυλάκιση της Εύης Τσατήρη, συντρόφου του γιου της, Γεράσιμου Τσάκαλου.

Η Αθηνά Τσάκαλου και η Εύη Τσατήρη κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για υπόθαλψη της Αγγελικής Σπυρόπουλου, η οποία φέρεται ως βασικό μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς

Τέλος ο υπουργός Δικαιοσύνης «απευθύνει προσωπική έκκληση σε όλους για πρόταξη της ζωής ως υπέρτατης αξίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sponsored Post