ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/07/2016 11:33 EEST | Updated 29/07/2016 11:34 EEST

Αυτός είναι ο μαστροπός που «διαφήμιζε» στα social media ότι εκδίδει μικρό κορίτσι στην Καλλιθέα

Elas

Στη δημοσιότητα έδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία του 48χρονου Έλληνα, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 8 Ιουλίου 2016 στο Μεταξουργείο με την κατηγορία ότι εξωθούσε στην πορνεία γυναίκες (ανάμεσά τους ένα μικρό κορίτσι).

Πρόκειται για τον Αθανάσιο Βαλκάνο του Βασιλείου. Ο 48χρονος με καταγωγή από τη Λαμία ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξωθούσε στην πορνεία γυναίκες. Το κύκλωμα νοίκιαζε ένα διαμέρισμα –ιδιοκτησίας του Αθανάσιου Βαλκάνου και μίας γυναίκας- στην Καλλιθέα που λειτουργούσε ως οίκος ανοχής.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έκλεισαν ραντεβού ως πελάτες με τα μέλη της οργάνωσης και μπήκαν στο διαμέρισμα-οίκο ανοχής. Εκεί συνάντησαν δύο μέλη του κυκλώματος, τα οποία ακινητοποίησαν και ξεκίνησαν τις έρευνες. Στο εσωτερικό της οικίας εντοπίστηκε μία ανήλικη κοπέλα και μία 23χρονη, οι οποίες εκδίδονταν έναντι αμοιβής.

Από την έρευνα σε σπίτια που σχετίζονται με τους δράστες βρέθηκε πορνογραφικό υλικό και εκτυπωμένες φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονταν το κορίτσι. Οι φωτογραφίες προέρχονταν από τον λογαριασμό στα social media που διατηρούσε το κύκλωμα για να έρχεται σε επαφή με πελάτες.

Για συμμετοχή στην οργάνωση συνελήφθησαν από τους άνδρες της Ασφάλειας έξι Έλληνες, ανάμεσά τους ο 48χρονος. Ακολούθησε προανάκριση από την οποία προέκυψε ότι ο Αθανάσιος Βαλκάνος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση, ενώ φέρεται ότι γνώριζε ότι η μία από τις κοπέλες που εξωθούσε σε πορνεία είναι ανήλικη.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Sponsored Post