ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/03/2015 10:27 EET | Updated 04/03/2015 11:06 EET

Προκαταρκτική εξέταση για τους λόγους που δεν συνελήφθη νωρίτερα ο 40χρονος παιδόφιλος

eurokinissi

Την ώρα που απολογείται στην 10η τακτική ανακρίτρια κα Ξηρογιάννη, ο 40χρονος παιδόφιλος που κατηγορείται για βιασμούς ανήλικων παιδιών, σε πινγκ- πονγκ ευθυνών μεταξύ Αστυνομίας και Δικαιοσύνης έχει μετατραπεί η αποκάλυψη ότι ο ίδιος κυκλοφορούσε ελεύθερος και συνέχιζε την δράση του, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν καταγγελίες σε βάρος του, μήνες πριν.

Η Αστυνομία χρεώνει την καθυστέρηση της σύλληψη στη Δικαιοσύνη, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών με ανακοίνωση της ισχυρίζεται ότι «η δικογραφία που αφορούσε την υπόθεση του 40χρονου παιδόφιλου υποβλήθηκε με το ταχυδρομείο χωρίς κάποια ένδειξη κατεπείγοντος με αποτέλεσμα, από παρανόηση να καταχωρηθεί στις υποθέσεις με άγνωστους δράστες και να μην χρεωθεί άμεσα όπως θα έπρεπε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκίνησε προανακριτική εξέταση για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος υπαλλήλων της.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της εισαγγελίας, στις 25 Αυγούστου 2014 υποβλήθηκε η δικογραφία που αφορούσε τον βιασμό και την αποπλάνηση ανήλικης από άγνωστο δράστη.

Η δικογραφία δόθηκε αμέσως σε εισαγγελέα ο οποίος έδωσε παραγγελία για τον εντοπισμό του δράστη.

Περίπου 1 μήνα μετά, στις 23 Σεπτεμβρίου 2014, η δικογραφία έφτασε στην Εισαγγελία και ζητήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα ναν διερεύνησει τα στοιχεία του δράστη μέσω Facebook, όπως και έγινε αυθημερόν.

Στη συνέχεια η δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία μέσω ταχυδρομείου, χωρίς εξωτερική ένδειξη κατεπείγοντος, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Για αυτό τον λόγο, όπως υποστηρίζει η Εισαγγελία, και με δεδομένο ότι στους υπολογιστές της είχε καταχωρηθεί ως δικογραφία με άγνωστο δράστη, η υπόθεση δεν αξιολογήθηκε ως κατεπείγουσα προκειμένου να επαναχρεωθεί άμεσα στον Εισαγγελέα που την χειριζόταν για να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Όπως σημειώνεται στο Δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας, σε ανάλογες περιπτώσεις όταν έχει προκύψει η ταυτότητα του δράστη και αυτός κρίνεται επικίνδυνος, η δικογραφία κατά πάγια τακτική δεν αποστέλλεται με ταχυδρομείο, αλλά παραδίδεται απευθείας στον εισαγγελέα προκειμένου να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης.

Τελικά, σύμφω να με τα αναφερόμενο στο Δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας, μετά τη σύλληψη του δράστη και για τη νέα αποπλάνηση ανηλίκου, η δικογραφία χρεώθηκε άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη ,ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Sponsored Post