ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/02/2015 04:13 EET | Updated 04/02/2015 05:51 EET

Βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη προκήρυξη της ΟΛΑ για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στην πρεσβεία του Ισραήλ

eurokinissi

Εντοπίστηκε από τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, η προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών με την οποία γίνεται ανάληψη ευθύνης για το τρομοκρατικό χτύπημα με 56 σφαίρες στην πρεσβεία του Ισραήλ. Η προκήρυξη βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε μορφή usb μέσα σε κάδο απορριμάτων επί της οδού Πατριάρχου Γρηγορίου στη Νέα Σμύρνη. Η προκήρυξη είναι 19 σελίδων, μέσα στις οποίες οι τρομοκράτες εξηγούν τους λόγους που επέλεξαν στις 12 Δεκεμβρίου του 2014 να γαζώσουν την ισραηλινή πρεσβεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενό τους οι τρομοκράτες κάνουν μία ιστορική αναδρομή για τον παλαιστινιακό λαό. Επιχειρούν μία προσπάθεια να υπογραμμίσουν τα δεινά της Παλαιστίνης και γράφουν ότι το χτύπημα στην ισραηλινή πρεσβεία έγινε ως μία κίνηση αλληλεγγύης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ΟΛΑ δεν δίνει –όπως συνηθίζεται σε άλλες προκηρύξεις- λεπτομέρειες για το πώς έγινε η τρομοκρατική ενέργεια, ενώ δεν υπάρχουν απειλές για άλλα χτυπήματα.

Η Αντιτρομοκρατική μετά την ανάλυση του τρόπου γραφής και το περιεχομένου της προκήρυξης συμπαιραίνει ότι ο συντάκτης (ή οι συντάκτες) είναι «παλιοί» στο αντάρτικο πόλης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στο επιχειρησιακό σκέλος της επίθεσης δεν συμμετείχαν τρομοκράτες νέας γενιάς, μικρότερης ηλικίας.

Σημειώνεται πως η Αντιτρομοκρατική συνδέει την ΟΛΑ με άτομα που σχετίζονται με τον έγκλειστο αρχηγό του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη.

Οι αστυνομικοί αναζητούσαν την προκήρυξη από τα ξημερώματα. Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι άγνωστος τηλεφώνησε το βράδυ της Τρίτης στα γραφεία εφημερίδας και ενημέρωσε για την ύπαρξη προκήρυξης – στο σημείο που τελικά βρέθηκε.

Άνθρωποι της εφημερίδας πήγαν στο σημείο, δεν βρήκαν την προκήρυξη και ειδοποίησαν την Άμεση Δράση. Στην οδό Πατριάρχου Γρηγορίου έφτασαν κατόπιν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που άρχισαν να ερευνούν το χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε ταυτοποιήσει τα καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά της ισραηλινής πρεσβείας στο Παλαιό Ψυχικό με εκείνα της τρομοκρατικής οργάνωσης ΟΛΑ. Ανάληψη ευθύνης, ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα δεν έχε υπάρξει με την Αστυνομία να φοβάται νέα επίθεση από την ένοπλη ομάδα.

Sponsored Post