ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25/01/2018 21:10 EET

Κοιτάξτε στο υπουργικό σας συμβούλιο για «απτά παραδείγματα επιθετικότητας» απαντά η Τουρκία στον Τσίπρα

Murad Sezer / Reuters

Σε υψηλούς τόνους απαντά η Άγκυρα στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα από το Νταβός, ο οποίος κατά την τοποθέτηση σε πάνελ διαλόγου στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, χαρακτήρισε την Τουρκία ως «επιθετικό γείτονα». 

Η τουρκική κυβέρνηση δεν άφησε αναπάντητη την τοποθέτηση του έλληνα πρωθυπουργού και ο εκπρόσωπος Τύπου του υπ.Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι σχολιάζει με σαρκαστικό ύφος:

«Δεν είναι δυνατόν για εμάς να  αποδεχθούμε τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για την Τουρκίας, χθες στο Νταβός.

Νομίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε μάλλον να κοιτάξει στο υπουργικό του συμβούλιο για απτά παραδείγματα ”επιθετικότητας”. Όλοι γνωρίζουν ότι κάποιοι από τους συναδέλφους του ταιριάζουν τέλεια με τον ορισμό του». 

Όπως εκτιμάται, η αναφορά σε μέλη του υπουργικού συμβουλίου αφορούν τον υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο ο οποίος εδώ και καιρό βρίσκεται στο στόχαστρο της Άγκυρας.

Υπενθυμίζεται πως ο κ.Τσίπρας είχε δηλώσει πως το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που αφορά στο μέλλον της Ευρώπης και πρέπει να βρεθούν μόνιμες λύσεις, τονίζοντας πως υπάρχουν δύο δρόμοι: «ή σπρώχνουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και περιμένουμε, ή το αντιμετωπίζομε με δυναμισμό. Ανέλαβα τα ηνία της χώρας εν μέσω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης με προβλήματα στην περιοχή, εντάσεις και αερομαχίες στο Αιγαίο, το Κυπριακό. Και με έναν επιθετικό γείτονα, μερικές φορές απρόβλεπτο, με μια επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο».