ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/05/2016 14:30 EEST | Updated 31/05/2016 15:13 EEST

«Πυρ ομαδόν» της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης για τις offshore

Laine Pierre-antoine via Getty Images
Principality of Monaco

Συνεχίζεται η σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για το θέμα το οποίο έχει προκύψει λόγω της διάταξης σχετικά με τις offshore στο πολυνομοσχέδιο, με την κυβέρνηση να «σηκώνει το γάντι», αποσύροντας τη ρύθμιση και προκαλώντας ονομαστική ψηφοφορία σχετικά με τροπολογία που θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας. 

Στο μεταξύ, τα πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι έντονα, με τη ΝΔ να αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται συρόμενη να υποχωρήσει.

«Ύστερα από την κατακραυγή του συνόλου της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου, η Κυβέρνηση αναγκάζεται συρόμενη να υποχωρήσει στη διάταξη για τις offshore. Παραμένει το ερώτημα: Ποιος υπουργός εμπνεύστηκε αυτήν τη σκανδαλώδη ρύθμιση και ποιους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πήγαν να καλύψουν; Είναι υποχρεωμένοι να πάρουν πίσω την άθλια μεθόδευσή τους».

Από πλευράς του το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως «έντρομη η Κυβέρνηση από την καθολική αντίδραση και αποδοκιμασία αποσύρει άρον άρον τη σκανδαλώδη και ύποπτη διάταξη για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες.Τα υπόλοιπα στη Βουλή».

Σε παρόμοιο πνεύμα κινείται και το Ποτάμι: «Αφού έκανε την ανάγκη φιλοτιμία, η κυβέρνηση προχωράει στην αλλαγή της διάταξης για τις offshore. Είναι ένα βήμα. Εμείς θα επιμείνουμε και για το επόμενο. Δεν μπορούν οι υπουργοί να έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και τις ιδέες τους στην Ελλάδα. Καλούμε ξανά τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες να προχωρήσουν τουλάχιστον σε μια αυτοδέσμευση. Δεν μπορούν οι βουλευτές και οι πολιτικοί κάθε βαθμίδας να έχουν τις κύριες καταθέσεις τους “προστατευμένες” έξω από την χώρα. Ας αλλάξουμε αφού ζητάμε και από τους Έλληνες να αλλάξουν».

«Οι offshore, οι φορολογικοί παράδεισοι, τα ποικιλόμορφα προνόμια για το κεφάλαιο, σύμφυτα με το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τον ευρωμονόδρομο, είναι η μία όψη του νομίσματος, η άλλη είναι τα βάρβαρα μέτρα δίχως τέλος, που πληρώνει ο λαός για να στηριχτεί η καπιταλιστική ανάκαμψη» αναφέρει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του «για τα νέα μέτρα και την αντιπαράθεση των κομμάτων για τις offshore».

«Συνεπώς, η όποια αντιπαράθεση γύρω από την απαράδεκτη κυβερνητική διάταξη για τις offshore δεν θα πρέπει να επισκιάσει τη φοροκαταιγίδα, τους πλειστηριασμούς και το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετούν η κυβέρνηση και όλα τ' άλλα κόμματα, προς όφελος των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Sponsored Post