ΔΙΕΘΝΕΣ
12/08/2019 17:04 EEST | Updated 12/08/2019 18:02 EEST

Μεταλλική «βροχή» δίπλα στο αεροδρόμιο της Ρώμης λόγω βλάβης σε αεροσκάφος

Το αεροπλάνο με τους 298 επιβαίνοντες προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο.

Sitikka via Getty Images

Κομμάτια από μέταλλο γέμισε μία περιοχή που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο της Ρώμης, Λεονάρντο Ντα Βίντσι - Φιουμιτσίνο.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά την απογείωση αεροπλάνου Μπόινγκ 787, της εταιρείας Norwegian. Τα κομμάτια άρχισαν να πέφτουν σαν «σφαίρες» από τον ουρανό, με το μέγεθος τους να προσδιορίζεται στα είκοσι εκατοστά.

«Ηταν σα να έχουμε βροχή από ατσάλι και σίδερο», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής, στην εφημερίδα Il Messaggero. «Ετρεξα και κρύφτηκα μέσα στο σπίτι».

Δεκάδες αυτοκίνητα και σπίτια στην περιοχή Ισολα Σκάρα, νότια της πόλης υπέστησαν ζημιές.Ένα άτομο ανέφερε ότι έφερε μικρά εγκαύματα.

 Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το προγραμματισμένο δρομολόγιο Ρώμη - Λος Αντζελες και μετά από δύο κύκλους πάνω από την Τυρρηνικό πέλαγος, επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Φιουμιτσίνιο, στην Ρώμη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Independent, τα μεταλλικά κομμάτια προέρχονται από τον αριστερό κινητήρα του αεροσκάφους. Μέχρι στιγμής πάντως και με την έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη, η έκταση του προβλήματος που παρουσιάστηκε στο αεροπλάνο της Norwegian με τους 298 επιβαίνοντες, δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πως πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα, με το αεροπλάνο πάντως να προσγειώνεται με επιτυχία.

Πηγή: Inependent