Έρχονται νομοθετικές ρυθμίσεις για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και πάγωμα μείωσης μισθών

Έρχονται νομοθετικές ρυθμίσεις για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και πάγωμα μείωσης μισθών
Sooc

Δύο νομοθετικές ρυθμίσεις για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και το πάγωμα των μειώσεων στους μισθούς, θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, όπως δηλώνει ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το πρώτο νομοσχέδιο θα μπει για συζήτηση την προσεχή Τρίτη, ή Τετάρτη, και θα έχει να κάνει με τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Έχουμε ετοιμάσει μια πολύ καλή ρύθμιση, την οποία θα προωθήσουμε. Το δεύτερο νομοσχέδιο θα αφορά το πάγωμα των μειώσεων στους μισθούς, το οποίο πιστεύω ότι θα κατατεθεί έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, ή στις αρχές της μεθεπόμενης. Στο επόμενο διάστημα θα κατατεθεί επίσης νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα σταματήσει η περαιτέρω μείωση των συντάξεων» σημειώνει.

Σε ερώτηση για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων απαντά: «H διαπραγμάτευση που έχουμε μπροστά μας είναι το βασικό ζήτημα. Εμείς δίνουμε τη μάχη από τη σκοπιά των προγραμματικών δηλώσεων, που εγκρίθηκαν από τη Βουλή. Στηριζόμαστε στις λαϊκές κινητοποιήσεις, στη στήριξη του λαού που εκφράζεται και με την παρουσία του στις πλατείες, αλλά και στις έρευνες της κοινής γνώμης, όπως επίσης και στην αλληλεγγύη που μας δείχνουν οι λαοί της Ευρώπης. Αξιοποιούμε ταυτόχρονα τις συμμαχίες και μέσα στην ευρωζώνη, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και τα διεθνή στηρίγματα και έξω από την Ευρώπη. Χρησιμοποιούμε ως διαπραγματευτικά εργαλεία και τη γεωπολιτική διάσταση, που έχει η σκληρή αυτή διαπραγμάτευση. Πιστεύουμε ότι στο τέλος θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα είναι επωφελής και για τον λαό μας, αλλά και για τους λαούς της Ευρώπης».

Σχετικά με το αν η κυβέρνηση ζητήσει τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής για το θέμα της συμφωνίας, εφόσον έχει καταστήσει σαφές ότι το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό, σημειώνει: «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία. Αλλά ακόμη είναι νωρίς, καθώς πρέπει να περιμένουμε ως αύριο».

Δημοφιλή