ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/08/2015 06:08 EEST | Updated 21/08/2015 06:29 EEST

Κωνσταντοπούλου: Άκυρη η ανάθεση διερευνητικής εντολής στον Μεϊμαράκη χωρίς ενημέρωση της Βουλής

Sooc

Άκυρη είναι η ανάθεση διερευνητικής εντολής στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία και επικαλείται το αρ. 37 παρ. 4 του Συντάγματος. 

H κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε σε επικοινωνία με το Vouliwatch ότι δεν έχει ακόμη ενημερωθεί θεσμικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επικαλούμενη το άρθρο 37 παρ. 4 του Συντάγματος, αναρωτιέται «πώς έστειλε αυτό το email με τη διερευνητική εντολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χωρίς να έχει ενημερωθεί από την Πρόεδρο της Βουλής για τη  δύναμη των κομμάτων», θεωρώντας ότι υπάρχει βιασύνη στο θέμα από τον κ. Παυλόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 άρχισε η συνάντηση Μεϊμαράκη- Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι θα επιδιώξει σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. «Μετά από εσάς σκοπεύω να ζητήσω ραντεβού με την πρόεδρο της Βουλής ώστε να της εξηγήσω ότι η ΝΔ επιθυμεί η Βουλή να διερευνήσει εάν υπάρχει εμπιστοσύνη ή όχι στην κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει και να εξετάσω από κοινού μαζί με τα άλλα κόμματα αν μπορεί η παρούσα Βουλή όπως και εσείς μου είπατε και απαιτεί το Σύνταγμα να δώσει εμπιστοσύνη ή ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή κυβέρνησης η οποία θα είναι πολιτική, θα εξασφαλίζει την πολιτική δράση και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και βεβαίως γιατί όχι μπορεί να έχει όπως και χθες τόνισα πρωθυπουργό από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι πρώτο κόμμα αφού ο νυν πρωθυπουργός δεν μπορεί να αντέξει αυτές τις ευθύνες», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη συνεδριάζει από κοινού, σήμερα Παρασκευή στις 15:30, το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, σε διευρυμένη σύνθεση και η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Sponsored Post