ΔΙΕΘΝΕΣ
22/05/2019 16:21 EEST | Updated 22/05/2019 16:35 EEST

Κορίτσια από τη Βόρεια Κορέα πωλούνται ως «σκλάβες του σεξ» στην Κίνα

«Χρησιμοποιούνται από τους άνδρες μέχρι τα σώματά τους να καταστραφούν».

FREDERIC J. BROWN via Getty Images
Τα «κουρεία» που βρίσκει κανείς στα σκοτεινά σοκάκια πίσω από μεγάλους, κεντρικούς δρόμους στο Πεκίνο είναι από σημεία στα οποία οι ιερόδουλες συναντιούνται με πελάτες. 

Ζοφερές είναι οι περιγραφές και τα στοιχεία που παρουσίασε η ΜΚΟ Korea Future Initiative στο βρετανικό κοινοβούλιο αποκαλύπτοντας πως χιλιάδες νεαρές γυναίκες αλλά και μικρά κορίτσια στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν τη Βόρεια Κορέα πέφτουν θύματα sex trafficking.

Η έκθεση Sex Slaves, δηλαδή «σκλάβες του σεξ» παρέχει πλήθος στοιχείων και λεπτομερειών για τον τρόπο με τον οποίο γυναίκες ή ακόμη και κορίτσια μικρότερα 12 ετών εξαπατώνται και καταλήγουν να πωλούνται ως ιερόδουλες ή ως νύφες και εξαναγκάζονται να παντρευτούν αγνώστους στην Κίνα.

Η έκθεση τονίζει πως η νέα αυτή τάση στα δίκτυα των διακινητών λευκής σάρκας, συνδέεται με την αυξανόμενη ζήτηση για ιερόδουλες στη γείτονα χώρα με την οποία μάλιστα η Βόρεια Κορέα, ως κομμουνιστική χώρα, διατηρεί στενούς δεσμούς.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι συμμορίες που εστιάζουν σε τέτοιου είδους εγκληματικές δραστηριότητες, λειτουργούν σήμερα μεγάλες οργανώσεις και δαιδαλώδη δίκτυα με κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων. Η έδρα δε αυτών των εγκληματικών οργανώσεων είναι στην Κίνα.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, τα στοιχεία της έρευνας βασίζονται σε μαρτυρίες θυμάτων αυτών των δικτύων διακίνησης λευκής σαρκός, που ζουν στην Κίνα αλλά και σε μαρτυρίες εξόριστων πολιτών της Βόρειας Κορέας.

«Τα κορίτσια και οι γυναίκες της Βόρειας Κορέας που δραπετεύουν από την πατρίδας τους, όπου η πατριαρχία παραμένει ισχυρή με τη βοήθεια ενός τυραννικού καθεστώτος περνούν στα χέρια των διακινητών, “μεσιτών συμφωνιών” και μελών εγκληματικών οργανώσεων. Πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και χρησιμοποιούνται από τους άνδρες μέχρι τα σώματά τους να καταστραφούν» αναφέρει χαρακτηριστικά η έρευνα.

Ειδικοί αναφέρουν πως οι γυναίκες και τα κορίτσια στη Βόρεια Κορέα είναι εξαιρετικά ευάλωτ καθώς ζητούν απεγνωσμένα να εγκαταλείψουν τη χώρα. Τα άτομα που λειτουργούν ως ενδιάμεσοι ανάμεσα στις κοπέλες και στις εγκληματικές οργανώσεις είναι συνήθως άτομα που τα θύματα γνωρίζουν και φοβούνται να απευθυνθούν στις αρχές και να ζητήσουν βοήθεια και προστασία.

Η παράνομη διακίνηση ανθρώπων στην Κίνα ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν έντονα τον διεθνή Τύπο τους προηγούμενους μήνες ενώ στο Πακιστάν έχουν γίνει πολλές συλλήψεις Κινέζων που παντρεύονται νεαρά κορίτσια και στη συνέχεια τα αναγκάζουν να εκδίδονται.

Οι αρχές στο Πεκίνο έχουν υποσχεθεί να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πηγή: Deutsche Welle