ΔΙΕΘΝΕΣ
26/01/2020 17:51 EET | Updated 26/01/2020 18:01 EET

Κοροναϊός: Οκτώ φωτογραφίες που δείχνουν πως είναι η ζωή στην πόλη Γουχάν

Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί έχουν κλείσει, οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί ενώ έχουν στηθεί σημεία ελέγχου στους κεντρικούς δρόμους.

ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία από σταθμό του μετρό.

Οι κάτοικοι, στην πόλη Γουχάν, της Κίνας, απ′ όπου εκδηλώθηκε ο ιός του κοροναϊού, έχουν τεθεί σε καραντίνα. Οι  σιδηροδρομικοί  σταθμοί  έχουν κλείσει, οι αεροπορικές πτήσεις έχουν ακυρωθεί ενώ έχουν τοποθετησθεί στους κενρικούς δρόμους, σημεία ελέγχου του ιού για τους πολίτες.

Την ίδια στιγμή πυρετώδεις είναι οι εργασίες προκειμένου να ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο, 1000 κλινών, μέχρι την Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, για να αντιμετωπιστεί η επιδημία του κοροναίού.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν επίσης ανασταλεί σε άλλες δέκα πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ το θεματικό πάρκο της Disneyland στη Σαγκάη, έκλεισε το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου.

 Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 1975 περιπτώσεις που έχουν προσβληθεί από τον ιο, ενώ 56 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

Stringer . / Reuters
Γιατρός παρακολουθεί έναν ασθενή με πνευμονία που προσβλήθηκε από τον κοροναϊό στο νοσοκομείο Ζονγκνάν, της Γουχάν.
ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος δείχνει έναν ασθενή πάνω σε φορείο να μεταφέρεται στο ασθενοφόρο, από νοσηλευτές που φορούν προστατευτικές στολές.
Stringer . / Reuters
Εκσκαφείς σκάβουν στον χώρο που πρόκειται να ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο της Γουχάν.
ASSOCIATED PRESS
Πολίτες ψωνίζουν λαχανικά στην αγορά της Γουχάν.
Barcroft Media via Getty Images
Οδηγός έχει σταματήσει σε ένα από τα σημεία ελέγχου στην είσοδο της Γουχάν, προκειμένου να ελεγχθεί η θερμοκρασία του σώματος του.
David Stanway / Reuters
Αστυνομικοί που φορούν μάσκες ελέγχουν ένα αυτοκίνητο για λαθραία άγρια ​​ζώα σε σταθμό διοδίων ταχείας κυκλοφορίας μετά την εκδήλωση του ιού.
Stringer . / Reuters
Ένας άνδρας στέκεται μπροστά σε μια οθόνη που δείχνει πολλές από τις αεροπορικές πτήσεις να έχουν ακυρωθεί μετά το κλείσιμο της Γουχάν.
Barcroft Media via Getty Images
Παραστρατιωτικοί αστυνομικοί έξω από τον κλειστό σιδηροδρομικό σταθμό Χανκού.