ΔΙΕΘΝΕΣ
16/10/2020 15:32 EEST | Updated 16/10/2020 15:36 EEST

Κορονοϊός: Αίτημα έκτακτης έγκρισης του εμβολίου της Pfizer μετά τις αμερικανικές εκλογές

Ελπίδες για έγκριση του εμβολίου πριν το 2021.

NurPhoto via Getty Images

Η Pfizer αναμένεται να παράσχει δεδομένα ασφαλείας και να καταθέσει αίτηση για την έκτακτη έγκριση του εμβολίου της κατά της COVID-19, που αναπτύσσει μαζί με την γερμανική BioNTech, στα τέλη Νοεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει σαφήνεια σχετικά με το εμβόλιο μέχρι τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου.

Η ρυθμιστική αίτηση για το εμβόλιο θα γίνει μόλις τα δεδομένα ασφαλείας είναι διαθέσιμα την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, δήλωσε η Pfizer, ανεβάζοντας τις μετοχές της εταιρείας και την ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ.

Το χρονοδιάγραμμα επιτρέπει τώρα την πιθανή έγκριση ενός εμβολίου για τον κορονοϊό φέτος - ένα βασικό βήμα για τον έλεγχο μιας πανδημίας, που έχει προκαλέσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο θανάτους και έχει πλήξει την παγκόσμια οικονομία.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δήλωσε ότι θέλει δεδομένα ασφαλείας τουλάχιστον δύο μηνών, προτού εγκρίνει την επείγουσα χρήση οποιουδήποτε πειραματικού εμβολίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπούρλα, σημείωσε σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της εταιρείας ότι η κατάθεση αίτησης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων σχετικά με την αποτελεσματικότητά του, που ενδέχεται να είναι διαθέσιμα έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Η Pfizer είχε δηλώσει προηγουμένως ότι αναμένει τα δεδομένα από τις δοκιμές στα τέλη του Οκτωβρίου.

Πηγή: Reuters

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost