ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/05/2020 14:11 EEST | Updated 13/05/2020 14:32 EEST

Κρούσματα κορονοϊού σε προσωπικό και ασθενείς στο νοσοκομείο "ΕΛΠΙΣ" - Κλειστό για εφημερίες

Πώς ξεκίνησε η μετάδοση του ιού. Σε καραντίνα 25 άτομα γιατροί και νοσηλευτές.

Eric O'Connell via Getty Images

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο ”ΕΛΠΙΣ” το οποίο μάλιστα ανέστειλε στην σημερινή εφημερίδα, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων τρεις γιατροί, μια νοσηλεύτρια και τρεις ασθενείς έχουν βρεθεί θετικοί στον ιο, 25 εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε κατ′ οίκον απομόνωση ενώ συνεχίζεται η διενέργεια διαγνωστικών τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα. Δύο κλινικές έχουν κλείσει και πραγματοποιείται απολύμανση. 

Όπως είπε στην HuffPost ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος πριν τρεις μέρες μια ασθενής εισήχθη στην παθολογική κλινική στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα που θα μπορούσαν να σχετίζονται με τον νέο κορονοϊό. Υπεβλήθη σε τεστ αλλά ήταν αρνητικό. Έτσι μεταφέρθηκε σε χειρουργική κλινική σε θάλαμο με παθολογικά περιστατικά. Μετά από μερικά 24ωρα όμως υπεβλήθη σε νέο τεστ, αφού παρουσίασε συμπτώματα, και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. 

″Υπήρξε διασπορά του ιού και μολύνθηκαν δύο ακόμη ασθενείς, δύο γιατροί και μια νοσηλεύτρια”, όπως είπε ο κ.Γιαννάκος αλλά όπως συμπλήρωσε προέκυψε τώρα και νέο κρούσμα αφού βρέθηκε θετική στον ιό και γιατρός της καρδιολογικής. Τώρα εξετάζονται προσωπικό και ασθενείς” ενώ οι ασθενείς που είναι θετικοί διακομίστηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς.

Όπως είπε ο κ.Γιαννάκος, συνολικά 204 μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε δημόσια νοσοκομεία, έχουν νοσήσει από το νέο κορονοϊό.