Κορονοϊός: Ατελείωτο κονβόι από φορτηγά του στρατού στο Μπεργκάμο της Ιταλίας μεταφέρει εκατοντάδες νεκρούς

Γιατί δεν υπήρχε άλλος χώρος στα νεκροταφεία της πόλης και το αποτεφρωτήριο δεν προλάβαινε πλέον ανταποκριθεί. Έτσι τραβήχτηκε μια φωτογραφία που θα μας στοιχειώνει για πολλά - πολλά χρόνια.
|
PIERO CRUCIATTI via Getty Images

Στις 31 Ιανουαρίου χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού και εκατοντάδες θάνατοι στην Κίνα είχε παραλύσει τους κατοίκους της.

Τότε δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία. Με την εικόνα ενός άνδρα που αφού βγήκε από ένα κατάστημα τροφίμων έπεσε αναίσθητος (νεκρός όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια) στην άκρη του δρόμου, κρατώντας ακόμη στο χέρι το μια σακούλα με ψώνια. Στην άδεια πόλη με τους ελάχιστους περαστικούς στο δρόμο κανείς δεν τολμούσε να τον πλησιάσει για να δει εάν ζούσε ή εάν είχε πεθάνει. Ο φόβος για τον κορονοϊό δεν το επέτρεπε.

HECTOR RETAMAL via Getty Images

Η φωτογραφία δεν άργησε να κάνει τον γύρο το κόσμου και εύλογα χαρακτηρίστηκε ως η εικόνα που αποτυπώνει με απόλυτο τρόπο τον φόβο για τον θάνατο που φέρνει η νέα επιδημία- που έμελλε να εξελιχθεί σε πανδημία.

Τώρα, δυστυχώς μια νέα φωτογραφία, αυτή τη φορά από την Ιταλία, έρχεται να αποτυπώσεις το μέγεθος του ανείπωτου δράματος που βιώνουν κυρίως στις βόρειες περιοχές της χώρες.

La Repubblica/Twitter
La Repubblica/Twitter
La Repubblica/Twitter

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica βλέπουμε ένα ατελείωτο κονβόι από φορτηγά το στρατού (70 σύμφωνα με το ρεπορτάζ) στο Μπεργκάμο της Ιταλίας. Τα φορτηγά αυτά μεταφέρουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, νεκρούς. Τα φέρετρα και τα άψυχα κορμιά ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού.

Τα νεκροταφεία της περιοχής δεν έχουν πλέον χώρο για να ενταφιάσουν τους κατοίκους του Μπεργκάμο (οι εφημερίδες είναι γεμάτες κάθε μέρα με αναγγελίες θανάτου) ενώ και το αποτεφρωτήριο της περιοχής αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν.

Έτσι τις τελευταίες ημέρες, εκατοντάδες φέρετρα, κατέκλυσαν την εκκλησία Ογνκινσάντι μέχρι να βρεθεί μια λύση.

Και η μόνη πρόσφορη ήταν τα φέρετρα με τους νεκρούς να φορτωθούν στα οχήματα του στρατού και να μεταφερθούν σε αποτεφρωτήρια άλλων περιοχών.

Περισσότερες φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της Repubblica.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.