ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/07/2021 08:50 EEST | Updated 23/07/2021 08:52 EEST

Κορονοϊός: Μπλόκο σε 4.500 άτομα στα λιμάνια την τελευταία εβδομάδα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού και στο Λιμενικό Σώμα.

Eurokinissi

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί πως εξελίσσονται οι έλεγχοι για τον κορονοϊό σε ταξιδιώτες από το προσωπικού του Λιμενικού.

Ο κ. Πλακιωτάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για ασφαλή ταξίδια, ενώ οι έλεγχοι γίνονται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Οπως είπε, μόνο την τελευταία εβδομάδα -δυστυχώς- δεν επιβιβάστηκαν στα πλοία, περισσότερα από 4.500 άτομα.

Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες να προσέρχονται 1,5 ώρα νωρίτερα και να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας.

Ο υπουργός ρωτήθηκε για το αν θα αφορά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και το Λιμενικό Σώμα, είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα δεδομένα με κυρίαρχο μέλημα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο όλα είναι ανοιχτά.

Ερωτηθείς για το ποσοστό εμβολιασμένων στο Λιμενικό Σώμα, σημείωσε ότι το ποσοστό όσων έχουν κάνει το εμβόλιο στο Λ.Σ. είναι στο μέσο εθνικό όρο και προσέθεσε «παρακινούμε τα στελέχη του Λιμενικού όπως και όλο τον κόσμο, να εμβολιαστούν».

Πηγή: ΕΡΤ