ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/01/2018 13:44 EET

Κρήτη: Καταδίωξη λαθροκυνηγών που κυνηγούσαν λαγούς μέσα στη νύχτα

ThomasShanahan via Getty Images

Λαθροκυνηγούς που κυνηγούσαν λαγούς μέσα στη νύχτα εντόπισαν και καταδίωξαν την περασμένη Παρασκευή θηροφύλακες των κυνηγετικών συλλόγων Βάννου και Καστελίου Πεδιάδας στην Κρήτη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του zarpanews.gr, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, γύρω στις 22.00, αντιλήφθηκαν στις 22:00 περίπου, στην ορεινή περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Δεματίου, Δήμου Μίνωα Πεδιάδος, ένα όχημα να κινείται με τη χρήση προβολέων. Οι θηροφύλακες ζήτησαν ενισχύσεις και πλησίασαν το όχημα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Όταν άναψαν τα φώτα, ένα άτομο που ήταν στην καρότσα και κρατούσε μια καραμπίνα και ένα φακό, τράπηκε σε φυγή και παρά την καταδίωξη δε συνελήφθη. Στο όχημα βρίσκονταν δύο άτομα και στην καρότσα του ήταν 5 σκοτωμένοι λαγοί.

Όταν οι θηροφύλακες πήγαν να τους συλλάβουν, ο συνοδηγός συνεργάστηκε ωστόσο ο οδηγός κατάφερε να διαφύγει με το όχημα προκαλώντας ζημιές στα οχήματα της θηροφυλακής. Ακολούθησε καταδίωξη, χωρίς όμως να καταφέρουν να τον σταματήσουν.

Ο συνοδηγός οδηγήθηκε στο Α.Τ. Μίνωα Πεδιάδος όπου κρατήθηκε και στη συνέχεια κατατέθηκε η σχετική μήνυση από τους θηροφύλακες.