ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/07/2019 09:30 EEST | Updated 10/07/2019 14:39 EEST

Κρήτη: Βαθαίνει το μυστήριο για τον θάνατο της Αμερικανίδας βιολόγου

Γιατί φαίνεται να κερδίζει έδαφος το σενάριο του εγκλήματος.

ABC News Videos

Προς το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας φαίνονται να οδηγούν, σύμφωνα με κρητικά ΜΜΕ, τα στοιχεία γύρω από τον θάνατο της Αμερικανίδας βιολόγου Σουζάν Ίτον, που είχε εξαφανιστεί και βρέθηκε νεκρή την Τρίτη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Cretapost.gr, καθοριστικής σημασίας για την πορεία της έρευνας των αρχών θα είναι τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής που θα διενεργηθεί από τους δύο ιατροδικαστές Αντώνη Παπαδομανωλάκη και Σταμάτη Μπελιβάνη. Οι δύο ιατροδικαστές πραγματοποίησαν αυτοψία στη χαμηλή σπηλιά (γερμανικό πολυβολείο από την εποχή του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου) όπου εντοπίστηκε η σορός της 60χρονης, ωστόσο σαφή συμπεράσματα για την αιτία, τον τρόπο και τον χρόνο θανάτου θα προκύψουν από την ολοκλήρωση της νεκροτομής και των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων.

 

 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, θεωρείται μάλλον απίθανο το σενάριο η 60χρονη Αμερικανίδα να βρέθηκε για εξερεύνηση με την θέληση της στο δαιδαλώδες σπήλαιο- και οι αρχές εκτιμούν ότι κάποιος ή κάποιοι τη μετέφεραν στο εσωτερικό του σπηλαίου για να εξαφανίσουν τα ίχνη της.

 

Επίσης θεωρείται ότι η βιολόγος θα ήταν αδύνατον να απομακρυνθεί 10 χιλιόμετρα με τα πόδια από τις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, όπου συμμετείχε σε συνέδριο (αν και της άρεσε το τρέξιμο και η πεζοπορία, το πρόγραμμα του συνεδρίου ήταν ασφυκτικό) και πολύ περισσότερο θεωρούν αδύνατον να επιχείρησε η ίδια να εξερευνήσει το δαιδαλώδες λαγούμι. Άλλωστε, για να βρει κάποιος την είσοδο του (καλυμμένη από κλαδιά) θα έπρεπε να είναι γνώστης της περιοχής.

 

 

Η Ίτον δεν είχε κανένα λόγο να μπει σε ένα άγνωστο, δαιδαλώδες, σκοτεινό σπήλαιο χωρίς εξοπλισμό και δεν είχε μαζί της το κινητό της. Την ύπαρξη του εν λόγω σπηλαίου γνωρίζουν ντόπιοι αλλά και κάποιοι που έχουν ενδιαφέρον για τα σπήλαια- γενικά μιλώντας, δεν πρόκειται για σημείο που είναι ορατό, ούτε εύκολο να προσεγγίσει κάποιος, όπως αναφέρει το zarpanews.gr. 

Πώς βρέθηκε στον χώρο

Στο πώς βρέθηκε μέσα στον χώρο η βιολόγος εστιάζονται οι αστυνομικές έρευνες, σύμφωνα με το cretalive.gr. 

Aναφορικά με την τρύπα στην «οροφή» του πολυβολείου, φαίνεται πως έχει το ρόλο καταπακτής για να αερίζεται ο χώρος. Το σενάριο του να πέταξαν κάποιοι το πτώμα της από αυτό το «άνοιγμα» προς το παρόν δεν κερδίζει πιθανότητες, καθώς από την εξερεύνηση, δε βρέθηκαν στοιχεία εισόδου που να είναι «φρέσκα».

Αυτή η τρύπα ήταν καλυμμένη με μία παλέτα, η οποία έχει σταλεί για εργαστηριακή εξέταση, χωρίς πάντως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπήρχε από πριν.