ΔΙΕΘΝΕΣ
13/06/2021 11:44 EEST | Updated 13/06/2021 12:33 EEST

Κρίστιαν Ερικσεν: «Πέθανε και επανήλθε, μπορεί να μην ξαναπαίξει ποδόσφαιρο»

Ο πρώην γιατρός του στην Τότεναμ εξηγεί ποια είναι τα καλά και τα κακά νέα για τον Δανό μέσο.

JONATHAN NACKSTRAND via Pool via REUTERS

Ο Δανός ποδοσφαιριστής Κρίστιαν Ερικσεν είναι απίθανο να παίξει ξανά επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη, σύμφωνα με έναν κορυφαίο αθλητικό καρδιολόγο.

Ο 29χρομος μέσος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί τι βρίσκεται πίσω από την κατάρρευσή του στο γήπεδο.

Ο Σανιάι Σάρμα, καθηγητής αθλητικής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο St George του Λονδίνου, συνεργάστηκε με τον Ερικσεν τον καιρό που έπαζε στην Τότεναμ.

«Σαφώς κάτι πήγε πολύ στραβά. Αλλά κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Το ερώτημα είναι τι συνέβη; Και γιατί συνέβη;» είπε.

Και πρόσθεσε: «Είχε κανονικές εξετάσεις μέχρι το 2019, οπότε πώς εξηγείται αυτήν την καρδιακή ανακοπή;»

Οι φορείς ποδοσφαίρου του Ηνωμένου Βασιλείου θα ήταν πιθανότατα «πολύ αυστηροί» για να του επιτρέψουν να παίξει ξανά, τόνισε με νόημα ο Σάρμα.

Οπως είπε, «τα καλά νέα είναι ότι θα ζήσει, τα κακά νέα είναι ότι φτάνει στο τέλος της καριέρας του. Οπότε θα έπαιζε άλλο ένα επαγγελματικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι; Αυτό δεν μπορώ να το πω. Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα έπαιζε. Θα ήμασταν πολύ αυστηροί».

Ο καθηγητής Σάρμα εκτιμά ότι πιθανές αιτίες της καρδιακής ανακοπής του παίκτη μπορεί να είναι μια άγνωστη πάθηση ή η υψηλή θερμοκρασία, αλλά αναφέρει ότι το γεγονός πως ο ποδοσφαιριστής είναι ξύπνιος στο νοσοκομείο αποτελεί «ένα πολύ καλό σημάδι».

«Δεν ξέρω αν θα παίξει ξανά ποδόσφαιρο» επανέλαβε. «Για να το θέσω ευθέως, πέθανε σήμερα, έστω και για λίγα λεπτά, Αλλά πέθανε. Θα του επέτρεπε ο ιατρός να πεθάνει ξανά; Η απάντηση είναι όχι».

Το μεσημέρι της Κυριακής η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Δανίας ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του άτυχου παίκτη, επισημαίνοντας ότι παραμένει σε σταθερή κατάσταση και υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

(Με πληροφορίες από Sky News)