ΔΙΕΘΝΕΣ
19/02/2016 13:28 EET | Updated 19/02/2016 13:51 EET

Για 5 ακόμη χρόνια η Κριστίν Λαγκάρντ στο «τιμόνι» του ΔΝΤ. Επανεξελέγη στη θέση της Γενικής Διευθύντριας

ASSOCIATED PRESS
International Monetary Fund (IMF) Managing Director Christine Lagarde speaks during a news conference at the IMF in Washington, Monday, Nov. 30, 2015, to announce the Chinese yuan will join a basket of the world's leading currencies. (AP Photo/Susan Walsh)

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε πως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέλεξε εκ νέου την Κριστίν Λαγκάρντ για μια δεύτερη πενταετή θητεία στη θέση της γενικής διευθύντριας. Η νέα θητεία της ξεκινά στις στις 5 Ιουλίου.

Η 60χρονη Λαγκάρντ ήταν η μοναδική υποψήφια ενώ είχε αναλάβει τα καθήκοντα το 2011. Σε δηλώσεις της ανέφερε πως το ΔΝΤ παραμένει αφοσιωμένο στον στόχο του να βοηθήσει στην εξασφάλιση παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο πλαίσιο διεθνών συνεργασιών.

«Είμαι ευτυχής που θα έχω την ευκαιρία να ηγηθώ του ΔΝΤ για μια δεύτερη πενταετή θητεία, και εκτιμώ βαθύτατα τη συνεχή εμπιστοσύνη και υποστήριξη των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου αλλά και των 188 χωρών μελών μας» ανέφερε η κ.Λαγκάρντ μετά την επίσημη ανακοίνωση της επανεκλογής και συνέχισε: «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, το ΔΝΤ έχει προσαρμοστεί αλλά και ενισχύσει την ικανότητα του να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μελών του και είναι καλά προετοιμασμένο για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προκλήσεων του μέλλοντος. Η παγκόσμια οικονομία διέρχεται μια μεταβατική περίοδο και είμαστε επικεντρωμένοι στην παροχή βοήθειας προς τα μέλη μας ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν επιτυχώς...Το Ταμείο παραμένει προσηλωμένο στον θεμελιώδη στόχο της; να βοηθήσει στην εξασφάλιση της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας μέσω της διεθνούς συνεργασίας».