ΔΙΕΘΝΕΣ
21/09/2021 07:13 EEST

Κροατία: Την βρήκε ψαράς σε απόκρημνα βράχια. Δεν θυμάται ποια είναι ούτε πώς βρέθηκε εκεί.

Μυστήριο με την ταυτότητα της γυναίκας που εντοπίστηκε σε σημείο απρόσιτο από θάλασσα ή στεριά.

Filip Trinajstic / EyeEm via Getty Images

Μυστήριο επικρατεί γύρω από την ταυτότητα μιας γυναίκας που βρέθηκε σε ένα απομακρυσμένο μέρος ενός νησιού στην Κροατία χωρίς να θυμάται ποια είναι ή πώς βρέθηκε εκεί.

Η γυναίκα, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 60 ετών, έλαβε ιατρική βοήθεια αφού βρέθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στο νησί Κρκ στη βόρεια Κροατία, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.

Η αστυνομία, που δημοσιοποίησε μια φωτογραφία της, είπε ότι είναι μεσαίου αναστήματος και ύψους περίπου 1,65 μ., με ξανθά μαλλιά μέχρι τους ώμους και μπλε μάτια.

«Μιλάει αγγλικά, αλλά δεν θυμάται την ταυτότητά της», ανέφερε η αστυνομία. «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο και είναι σε σταθερή κατάσταση».

Αρκετά άτομα έχουν απαντήσει στην έκκληση της αστυνομίας για παροχή πληροφοριών, αλλά η ταυτότητα της γυναίκας παραμένει άγνωστη.

Την εντόπισε στην ακτή ένας άντρας σε βάρκα, ο οποίος σήμανε συναγερμό.

Μέλη της ορεινής υπηρεσίας διάσωσης της Κροατίας (HGSS) κατάφεραν να την προσεγγίσουν, αφού οδήγησαν και μετά περπάτησαν ένα μίλι μέχρι το σημείο που βρισκόταν. Η γυναίκα έφερε ελαφρά τραύματα και είχε επίσης μερικές γρατζουνιές ενώ ήταν εξαιρετικά αφυδατωμένη και αδυνατισμένη. Με το ζόρι μπορούσε να πιει λίγες γουλιές νερό.

Την τοποθέτησαν σε φορείο, επειδή δεν μπορούσε να περπατήσει, και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο. Ωστόσο, η ίδια δεν ήξερε από πού προέρχεται ή πώς έφτασε στο νησί. Δεν είχε έγγραφα ή κινητό τηλέφωνο μαζί της και δεν υπήρχε αυτοκίνητο κοντά.

Σύμφωνα με ντόπιους, η περιοχή όπου βρέθηκε η γυναίκα ήταν πολύ βραχώδης και ουσιαστικά απρόσιτη από τη θάλασσα ή με τα πόδια ενώ εκεί πολλές φορές εμφανίζονται αρκούδες και αγριογούρουνα.

Το Κρκ είναι το μεγαλύτερο νησί της Κροατίας στην Αδριατική και ένα δημοφιλές σημείο με πολλούς επισκέπτες.

(με πληροφορίες από 24Sata, CNN, Guardian)