ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/04/2015 05:46 EEST | Updated 02/04/2015 05:46 EEST

Λαφαζάνης: Είμαι απόλυτα αντίθετος στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

ASSOCIATED PRESS
Greece's energy and environment minister Panagiotis Lafazanis addresses the audience during an energy conference in Athens, on Wednesday, March 11, 2015. Lafazanis said his new government is

Την αντίθεσή του στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, επειδή αφενός γειτνιάζουν με μεγάλο σχολικό συγκρότημα η λειτουργία του οποίου θα αναστατωθεί και αφετέρου γιατί βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και άλλων επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Θεωρώ υποχρέωσή μου ως υπουργός και ως βουλευτής, επί πολλά χρόνια στη Β΄ Πειραιά, να δηλώσω δημοσίως ότι είμαι απόλυτα αντίθετος με τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, κάτι που είχα την ευκαιρία να εκφράσω και στον αξιότιμο συνάδελφό μου υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο.

Ο συγκεκριμένος χώρος των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, βρίσκεται σε άμεση επαφή με ένα πολύ μεγάλο σχολικό συγκρότημα με πάμπολλες σχολικές μονάδες. Η διεξαγωγή της συγκεκριμένης δίκης σε αυτόν, λοιπόν, τον χώρο, όπου είναι φυσικό να υπάρξουν ποικίλες πολιτικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσει ανεπιθύμητη αναστάτωση στη μαθητική ζωή και τις σχολικές λειτουργίες, ενώ είναι προφανέστατος ο κίνδυνος παράλυσης στη ζωή των συνοικιών της Β' Πειραιά και πρωτίστως του Κορυδαλλού.

Επίσης, αποτελεί πρόκληση η διεξαγωγή της συγκεκριμένης δίκης σε μια περιοχή όπως αυτή της Β' Πειραιά και σε μικρή απόσταση από τον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, των επιθέσεων σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων και μεταναστών, αλλά και μελών του ΠΑΜΕ και άλλων αριστερών αγωνιστών και οργανώσεων.

Η επείγουσα αναζήτηση μια άλλης τοποθεσίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι απολύτως αναγκαία».

Sponsored Post