Λαμία: Από πνευμονικό οίδημα ο θάνατος της έφηβης με κορονοϊό

Ο Εισαγγελέας έχει διατάξει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του το άτυχο κορίτσι.
Eurokinissi

Γνωστά έγιναν την Δευτέρα τα αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τα αίτια θανάτου της 14χρονης μαθήτριας από τη Λαμία, η οποία νοσούσε από κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο θάνατος του κοριτσιού οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα, πιθανότατα από κάποιο πρόβλημα καρδιάς, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων. Αγνωστο παραμένει το εάν το κορίτσι έπασχε από συγκεκριμένο νόσημα στην καρδιά, το οποίο δεν είχε διαγνωστεί.

Η 14χρονη είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό επτά ημέρες πριν τον θάνατό της, ενώ τα βασικό της σύμπτωμα ήταν ο πυρετός. Το πρωί του Σαββάτου η κατάσταση της υγείας της 14χρονης επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας με προκάρδιο άλγος, όπου οι γιατροί τη διασωλήνωσαν.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ισχαιμικό επεισόδιο και αποφασίστηκε η διακομιδή της στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Δυστυχώς, όμως, η 14χρονη δεν πρόλαβε να διακομιστεί και κατέληξε.

Ο Εισαγγελέας Λαμίας έχει διατάξει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του το κορίτσι, ενώ ΕΔΕ έχει διατάξει και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Πηγή: ΕΡΤ

Popular in the Community