ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/01/2018 14:07 EET | Updated 05/01/2018 14:09 EET

Λάρισα: Απέλυσαν εργαζόμενους επειδή δεν επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων

South_agency via Getty Images

Το φως της δημοσιότητας έχουν αρχίσει να βλέπουν καταγγελίες για ακραίες πρακτικές επιχειρήσεων με πιο πρόσφατη την υπόθεση εργαζομένων σε επιχείρηση εστίασης στη Λάρισα οι οποίοι σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» απολύθηκαν επειδή δεν επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων. 

Όπως τονίζει η εφημερίδα το άρθρο της οποίας αναδημοσιεύει το onlarissa.gr, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «κατήγγειλαν χθες στην Επιθεώρηση Εργασίας πως απολύθηκαν επειδή δεν συμμορφώθηκαν στην υπόδειξη επιστροφής του δώρου Χριστουγέννων».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εργοδότης είχε διαμηνύσει στους εργαζόμενους πως οι συμβάσεις εργασίας για όσους δεν επιστρέψουν το δώρο θα καταγγελθούν, ωστόσο πέντε από άτομα που απασχολούνται μερικώς στην επιχείρηση και οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι φοιτητές αποφάσισαν να μην το επιστρέψουν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν πριν αλλάξει ο χρόνος να απολυθούν δυο εργαζόμενοι, και όπως αναφέρει η εφημερίδα σήμερα αναμένεται και η τρίτη απόλυση.

Τέλος, η «Ελευθερία» τονίζει ότι ο εργοδότης δεν αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο που κατήγγειλε τις συμβάσεις. «Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν θα συνιστούσε μόνο μη ανεκτή συμπεριφορά, αλλά θα ήταν παράνομη, καταχρηστική και ποινικά κολάσιμη. Το γεγονός ωστόσο, όπως λένε οι εργαζόμενοι, οι λοιποί συνάδελφοί τους συνεχίζουν να εργάζονται επειδή επέστρεψαν ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος του δώρου Χριστουγέννων, αποδεικνύει τον πραγματικό λόγο της απόλυσής τους», σημειώνει το δημοσίευμα.

(Με πληροφορίες από Ελευθερία, onlarissa.gr)