Λάρισα: Ένοχος για απόπειρα βιασμού 89χρονης και ληστεία κρίθηκε 27χρονος

Με μειωμένο καταλογισμό.
.
.
Eurokinissi

Συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 27χρονο Τρικαλινό που είχε παραπεμφθεί κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού σε βάρος 89χρονης και για ληστεία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», ο 27χρονος κρίθηκε ένοχος με μειωμένο καταλογισμό και επέστρεψε στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού με αφορμή και την κατάσταση της Υγείας του.

Ο 27χρονος είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2019 στα Τρίκαλα κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού και ληστεία. Είχε μπει στο σπίτι της 89χρονης και ερεύνησε τους χώρους με σκοπό τη ληστεία, ενώ στη συνέχεια με τη χρήση βίας βίας αποπειράθηκε να τη βιάσει. Μαζί του συνελήφθη και ένας 29χρονος Τρικαλινός, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, ανέμενε έξω από την οικία.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο βιασμός δεν ολοκληρώθηκε, αφού ο 27χρονος τρόμαξε από τις φωνές της ηλικιωμένης και το έβαλε στα πόδια. Η ηλικιωμένη άρχισε να καλεί σε βοήθεια και έγινε αντιληπτή από γείτονες, με τους αστυνομικούς να καταφθάνουν και να τον συλλαμβάνουν κοντά στο σπίτι. Μετά από καιρό η 89χρονη απεβίωσε, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων.