Τα τέσσερα λάθη στην συμπλήρωση της αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα και πως να τα διορθώσετε

Τα τέσσερα λάθη στην συμπλήρωση της αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα και πως να τα διορθώσετε
Monthly Expense Calculation- Close-up of man's hand using calculator to calculate expenses.es.
Monthly Expense Calculation- Close-up of man's hand using calculator to calculate expenses.es.
mikroman6 via Getty Images

Το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών για το αν δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Καρέλλας, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καρέλλας σημείωσε ότι το ενδιαφέρον του κόσμου για το αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος ξεκίνησε από το βράδυ που άνοιξε η πλατφόρμα. Όπως είπε, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η πλατφόρμα δέχθηκε τις πρώτες ώρες, μέχρι τις 09:30 το πρωί, περίπου 160.000 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν παραπάνω από τις μισές - 89.900 αιτήσεις.

Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου δήλωσε, επίσης ότι υπάρχουν αρκετές αιτήσεις οι οποίες παραμένουν στο σύστημα ως μη ολοκληρωμένες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, πιθανότατα, πρόκειται για πολίτες οι οποίοι εισήλθαν στο σύστημα και είδαν ότι δεν δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα ή μπήκαν στο σύστημα, κάτι τους ζητήθηκε και έχουν αφήσει την αίτηση παγωμένη. «Με το που θα έχουν το νέο στοιχείο, ακυρώνουν την παλιά αίτηση, μπαίνουν στην καινούργια, εντός των προθεσμιών και ολοκληρώνεται η διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι, με την είσοδο του ενδιαφερόμενου στο σύστημα, του ζητείται να εισαγάγει ένα e-mail και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται πως αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα συμπληρώνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα koinonikomerisma.gr/ μέχρι και τα μεσάνυχτα της 12ης Δεκεμβρίου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως καταγράφονται αρκετά λάθη στη συμπλήρωση τα οποία μπλοκάρουν την εξέλιξη της αίτησης:

Τα πιο συχνά λάθη και τι να κάνετε:

-Εάν υπάρχει λάθος στον ΑΜΚΑ θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο ΚΕΠ.

-Εάν στο σύστημα εμφανίζεται λάθος χρόνος ασφάλισης θα πρέπει να απευθυνθείτε στον ΕΦΚΑ.

-Εάν το σύστημα παρουσιάζει λάθη στον χρόνο ανεργίας θα πρέπει να απευθυνθείτε στον ΟΑΕΔ

-Για τη διόρθωση των λαθών υπάρχει περιθώριο ως τις 12 Δεκεμβρίου που είναι και η τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων.

Δημοφιλή