ΔΙΕΘΝΕΣ
19/09/2018 21:23 EEST

Λαβρόφ: «Είμαστε έτοιμοι να εδραιώσουμε περαιτέρω τη σχέση μας με την Ελλάδα»

Maxim Shemetov / Reuters

«Είμαστε έτοιμοι να εδραιώσουμε περαιτέρω εκτεταμένη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία, δίχως να επηρεάζεται από τους ευμετάβλητους πολιτικούς ανέμους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας στα εγκαίνια έκθεσης για τα 190 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας -Ρωσίας, στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι εποχές μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά αξιολογούμε πολύ ψηλά το γεγονός ότι οι δεσμοί μας ουσιαστικά δεν μπορούν να επηρεαστούν από την πίεση εξωτερικών δυνάμεων και παραμένουν ένα σημαντικό στοιχείο της σταθερότητας και της ειρήνης στην Ευρώπη», σημείωσε ακόμη ο Ρώσος υπουργός Εσωτερικών.

Ευχάριστη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά, που ήταν εξ ολοκλήρου στα ρωσικά, γλώσσα που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε επίσημη εκδήλωση.

 Στο χώρο του αιθρίου της έκθεσης, που φιλοξενείται στο κτήριο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών στη Μόσχας, παρουσιάζονται εκθέματα -κυρίως διμερείς συμφωνίες- από την πορεία δύο αιώνων σχέσεων των δύο χωρών.

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS)