ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/06/2018 10:59 EEST

Λαζαρίδης: Δεν παραδίδω την έδρα. Δεν ισχύουν τα σενάρια εξαγοράς μου

Eurokinissi

Δεν θα παραδώσει την έδρα του, αλλά θα κάνει «ό,τι προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης, που υπέβαλε την Τρίτη την παραίτησή του από τους ΑΝΕΛ.

Όσον αφορά στα σενάρια εξαγοράς του, τόνισε πως «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα τα πράγματα»,

«Τήρησα τους κανόνες και δε θα πέσω στο επίπεδο που πέφτουν αυτοί οι άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, τονίζοντας ότι, «ακόμα και στην επιστολή παραίτησής μου δεν προσβάλω κανέναν».

Εξηγώντας τους λόγους που δεν παραιτήθηκε νωρίτερα και δεν στήριξε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, είπε ότι, «είχαμε συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Επομένως αυτός που θα στήριζε την πρόταση μομφής θα έθετε σε κίνδυνο την 4η αξιολόγηση. Αν τη στήριζα, θα παραβίαζα τη συμφωνία που είχαμε κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ μας. Άρα δε θέτω σε κίνδυνο την εξέλιξη της 4ης αξιολόγησης και την κατάλληλη στιγμή προσπαθώ να κρατήσω τις κόκκινες γραμμές».

Κληθείς να εκτιμήσει το αν οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, όταν έρθει στη Βουλή, είπε πως πιστεύει ότι, «θα τηρήσουν τη γραμμή τους».

Επικαλούμενος ακόμα έναν λόγο που τον ώθησε στην παραίτηση, είπε ότι «ένιωσε προσβεβλημένος όταν αποκλείστηκε η έγκριση της συμφωνίας με τη διευρυμένη ψήφο των 180 βουλευτών».

Sponsored Post