ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/03/2019 21:18 EET

Λύση στο πρόβλημα με την καθαριότητα στις αστυνομικές υπηρεσίες

Το θέμα συνιστά μία από τις βασικές προτεραιότητες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Eurokinissi

Λύση στο πρόβλημα με την καθαριότητα των εγκαταστάσεων των αστυνομικών υπηρεσιών, μετά τη λήξη συμβάσεων με εταιρίες καθαριότητας, δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Για το συγκεκριμένο θέμα συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. είχαν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ επόπτες υγείας είχαν εκδώσει πόρισμα που ανέφερε ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής ακόμα και στη ΓΑΔΑ.

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε ορισμένες αστυνομικές υπηρεσίες ξεκίνησε από την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας από το προσωπικό που προσελήφθη στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε μέσω Α.Σ.Ε.Π., ενώ για τις υπόλοιπες υπηρεσίες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών και αναμένεται εντός των επομένων ημερών να ολοκληρωθεί η πρόσληψη του προσωπικού, που θα απασχοληθεί στον τομέα αυτό.

Σημειώνεται ότι ορισμένες καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν οφείλονται στο γεγονός ότι τροποποιήθηκε το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην ιδιότητα του «τρίτεκνου γονέα» και του «τέκνου τρίτεκνης οικογένειας», που αποτελούν κριτήρια επιλογής των υποψηφίων.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα της καθαριότητας των αστυνομικών υπηρεσιών συνιστά μία από τις βασικές προτεραιότητες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.