ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/09/2016 06:48 EEST | Updated 03/09/2016 06:48 EEST

Λεβέντης: Έχω μεγάλη καρδιά, αν ο Καλλιάνος ζητήσει συγγνώμη θα τον δεχτώ πίσω

Eurokinissi

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δεχτεί πίσω στην Ένωση Κεντρώων τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Γιάννη Καλλιάνο, ο Βασίλης Λεβέντης, αρκεί να «ζητήσει συγγνώμη».

Ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε τα εξής: «Εγώ έχω μεγάλη καρδιά. Μεγάλη καρδιά. Αρκεί να ζητήσει συγγνώμη και να βγει στο λαό να πει “όλα αυτά που είπα ήταν ψευδή” . Αν το κάνει αυτό, γιατί με παρουσίασε ότι του είπα “αν ξανακάνεις κριτική στον Τσίπρα θα σε διώξω” ενώ εγώ του είπα “αν δεν μπορείς την πολιτική του κόμματος που είναι πολιτική μέτρου κέντρου ίσων αποστάσεων αυτή την πολιτική να εκφράσεις τότε να φεύγεις από το κόμμα”. Γιατί δεν μπορεί ο εκπρόσωπος του κόμματος να πιστεύει άλλα και ο πρόεδρος άλλα».

Όπως είπε ο κ. Λεβέντης, ο κ. Καλλιάνος «την πάτησε γιατί στον Μητσοτάκη που θα πάει, όπως είναι η μεγαλύτερη πιθανότητα, τον πρώτο μήνα θα τον χαϊδεύουν, τον επόμενο μήνα θα τον πετάξουν στα σκουπίδια γιατί εκεί προηγούνται άλλα τζάκια. Μη νομίζει ο Καλλιάνος ότι τη δύναμη που είχε στην Ένωση Κεντρώων θα την έχει εκεί. Εκεί θα είναι ουραγός».

Σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι «αν γίνουν εκλογές αύριο το πρωί θα βγει ο Μητσοτάκης πρώτος. Με ποιον θα κάνει κυβέρνηση διότι δεν θα έχει 150 βουλευτές; Όχι με μας». Επίσης, χαρακτήρισε πιο κοντινό κόμμα στη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ: «Το πιο κοντινό του κόμμα είναι η Φώφη. Είναι θυγατρική της ΝΔ .Με όποιον όμως και να κάνει κυβέρνηση θα τα κάνει μαντάρα διότι αυτά που υπόσχεται ότι έχει άλλες λύσεις ότι θα έρθουν επενδύσεις είναι απατηλά όνειρα. Οπότε θα καταρρεύσει γρήγορα και θα έχει μπροστά του εκλογές χωρίς μπόνους γιατί στις μεθεπόμενες ισχύει η απλή αναλογική . Άρα θα είναι δεξιά παρένθεση. Δεν το έχει καταλάβει ο Μητσοτάκης πάνω στην αρχομανία του».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, αν χρειάζεται η χώρα κυβέρνηση δεν θα την αφήσει ακυβέρνητη, «αλλά και ο Μητσοτάκης θα σεβαστεί τα 9 σημεία που έδωσα και στον Τσίπρα». Ωστόσο, ερωτηθείς για το αν τον καλέσει ο Αλέξης Τσίπρας για εθνικούς λόγους, απαντά τα εξής: « Αν έρθουν τα πράγματα πια στο «σώσον ελέησον» δεν είναι ο Λεβέντης που θα σώσει τη χώρα . Γιατί, όπως λέω, υπάρχει μια Νέα Δημοκρατία που τα έχει κάνει πλακάκια με τη Φώφη και τον Σταύρο με σκοπό να ρίξουν την κυβέρνηση. Εγώ δεν συμμετέχω σε τέτοιου είδους συνωμοσίες. Εγώ δεν θέλω να πέσει ανέντιμα η κυβέρνηση. Αν πέσει θα πέσει από την ανικανότητά της».

Σχετικά με την Αμερική, είπε ότι δεν πάει για τον Τσίπρα, αλλά καλεσμένος του φόρουμ των ομογενών. «Εγώ ήμουν καλεσμένος εδώ και δύο μήνες σ αυτό το φόρουμ και είμαι βασικός ομιλητής, τώρα πληροφορήθηκα -προ πενθημέρου- ότι θα είναι και ο πρωθυπουργός καλεσμένος σαν ηγέτης γιατί μέσα στους 40 ηγέτες προφανώς κάλεσαν και τον Έλληνα πρωθυπουργό. Καμία σχέση δεν έχει το δικό μου ταξίδι με του κ. Τσίπρα».

Σχετικά με το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες, είπε ότι «ο διαγωνισμός τελείωσε και εμείς σεβόμεθα το αποτέλεσμα και συγχαίρουμε τους τέσσερις νικητές. Όμως τώρα πρέπει να καταλάβει και ο υπουργός κ. Παππάς αλλά και οι νικητές ότι ο λαός ενδιαφέρεται για να μπουν κανόνες πλουραρισμού, ισοτιμίας και ελέγχου για το αν πληρώνονται οι εργαζόμενοι, ασφαλιστικές εισφορές και όλα αυτά», ενώ συμπλήρωσε πως θα συμμετάσχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, αρκεί η κυβέρνηση να μη βάλει δικούς της.

«Αν όμως κ. Βούτσης βάλει άτομα κύρους που να εγγυώνται την αμεροληψία των διαδικασιών εγώ θα συμβάλω. Γιατί και που δεν συγκροτήσαμε το ΕΣΡ δεν κερδίσαμε τίποτα. Μετεφέρθησαν οι αρμοδιότητες στον υπουργό και άρχισαν ουσιαστικά οι παρανομίες» είπε σχετικά.

Sponsored Post