ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/07/2018 20:55 EEST

Λύγισαν και οι ιατροδικαστές: Νιώθουμε έντονη συναισθηματική φόρτιση. Βιώνουμε χειρότερη εμπειρία από το Σάμινα και το Ήλιος

Eurokinissi

Έντονη συναισθηματική φόρτιση που λυγίζει ακόμη και έμπειρους. «Βιώνουμε χειρότερη εμπειρία από το Σάμινα και το Ηλιος. Οι περισσότεροι στο Μάτι, κάηκαν ζωντανοί» είπε σε νέες του δηλώσεις ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας.

«Ζούμε τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που έρχονται εδώ, αναγκαστικά, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι, ζούμε το δράμα. Σε συνεργασία με τους γενετιστές προσπαθούν να κάνουμε τη δουλειά μας για να αποδοθεί όπως γίνεται δικαιοσύνη. Για εμάς σήμερα ήταν η πιο δύσκολη ημέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει: «Κάποια είναι καμένοι με εγκαύματα αλλά τα περισσότερα πτώματα είναι απανθρακωμένα. Βρίσκουμε σταυρουδάκια, βέρες αλλά δεν μπορούν να αναγνωριστούν, πρέπει να γίνει εξέταση DNA από τα εργαστήρια. Ήδη έχουν αρχίσει οι ταυτοποιήσεις, μπορεί να διαρκέσει ώρες, ακόμη και μέρες».

«Έχουμε κάνει μέχρι αυτή τη στιγμή 75 νεκροτομές και έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα υλικά για να γίνουν τόσο οι εξετάσεις του DNA αναγνώρισης όσο και οι τοξικολογικές και ό,τι απαιτεί ο νόμος». «Πιστεύω ότι αύριο όπως ήταν στο πρόγραμμά μας θα ολοκληρώσουμε τον κύριο όγκο», είπε επίσης.

Ερωτηθείς για το πόσα παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών, ο ιατροδικαστής σημείωσε: «Δεν έχουμε εικόνα. Υπάρχουν και παιδιά αλλά τα οριστικά στοιχεία θα τα δώσουμε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Ως βασική αιτία θανάτου ο κ. Μπογιόκας προσδιόρισε την απανθράκωση με αναλογία 3 προς 1, ενώ σημείωσε ότι κάποια από τα θύματα έχουν εγκαύματα και έχουν εισπνεύσει διοξείδιο του άνθρακα. «Τα περισσότερα, όμως είναι απανθρακωμένα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής υπογράμμισε ότι τα περισσότερα θύματα «δεν είναι αναγνωρίσιμα».

Τέλος, ο κ. Μπογιόκας σχολίασε ότι «αυτό το περιστατικό δεν συγκρίνεται με άλλα που έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν». «Να χαθούν τόσες ζωές μέσα σε τόσο μικρό διάστημα και να ακούμε αυτά τα περιστατικά και να τα ζούμε, μας προκαλεί πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση. Θέλεις δε θέλεις ζεις τις ιστορίες. Είναι ανθρώπινο», καταλήγει ο ιατροδικαστής.

Sponsored Post