ΔΙΕΘΝΕΣ
08/05/2015 10:30 EEST | Updated 08/05/2015 10:30 EEST

Ρωσικά τανκς στον...Λευκό Οίκο! «Τρολάρισμα» στο YouTube από Ρώσους φοιτητές

Και μόνο η ιδέα της συνύπαρξης των λέξεων «ρωσικά», «τανκς», «Λευκός» και «Οίκος» στην ίδια πρόταση είναι ικανή να προκαλέσει ανατριχίλα σε πάρα πολλούς (και ρίγη συγκίνησης σε κάποιους άλλους, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση).

Ωστόσο, ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube προκαλεί τέτοιου είδους αντιδράσεις, καθώς υποτίθεται ότι απεικονίζει ομάδα Ρώσων φοιτητών κινηματογράφου/ ακτιβιστών να προβάλλουν με προτζέκτορα εικόνες από ρωσικά τεθωρακισμένα- τόσο της εποχής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όσο και σύγχρονα- στους τοίχους του Λευκού Οίκου, με κάποιους περαστικούς να καταγράφουν την εν λόγω προβολή. Σύμφωνα με το Russia Today, το βίντεο είναι μάλλον προϊόν προσεκτικού μοντάζ, αλλά είχε τεράστια απήχηση στο ρωσικό κοινό, με κάποιους να σχολιάζουν τα...δυσθεώρητα επίπεδα «τρολαρίσματος» τα οποία πετυχαίνει.

Το βίντεο ωστόσο δεν φαίνεται να είναι απλά «τρολάρισμα», καθώς ξεκινά με μήνυμα διαμαρτυρίας προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο υπογράφουν οι φοιτητές του κινηματογραφικού project «Set», που έχουν αναρτήσει και το βίντεο στο YouTube, για τη μη παρουσία του Ομπάμα στους εορτασμούς για την «Ημέρα της Νίκης» στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η 9η Μαΐου είναι η ημέρα κατά την οποία γεννήθηκε ο καινούριος κόσμος. Κάθε χρονιά παραδοσιακά καλούμε διαφορετικούς ηγέτες κρατών να εορτάσουν αυτήν την ημέρα στην παρέλαση της Νίκης. Ο Μπαράκ Ομπάμα απαγόρευσε σε πολλούς “ηγέτες” να παραστούν στην παρέλαση και αρνήθηκε να έρθει ο ίδιος. Λοιπόν, ζούμε σε καιρούς υψηλής τεχνολογίας, οπότε μπορούμε να πούμε: “αν ο Μπαράκ δεν πάει στη Μόσχα για την παρέλαση της Ημέρας της Νίκης, η παρέλαση θα έρθει στον Μπαράκ!».

Όπως αναφέρει το Russia Today, πίσω από το βίντεο – το οποίο θα θυμίσει ενδεχομένως στους πιο παλιούς gamers σκηνές από το δημοφιλές ηλεκτρονικό παιχνίδι στρατηγικής «C&C: Red Alert»- βρίσκονται φοιτητές της Ρωσικής Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου.

Sponsored Post