LIFE
23/04/2015 09:51 EEST

Dog TV: Ένα κανάλι αποκλειστικά για σκύλους κατακτά τον κόσμο

Photosightfaces/Flickr
The dogs on Hikkaduwa beach. The white guy, Hikkaduwa Ford, is a bit of a local legend. He is well known in season time for his late night partying, Mr Cool attitude and his fondness of roast chicken.

Αν έχετε σκύλο, τότε είστε γνώριμοι με τις ενοχές κατά την διάρκεια που τον αφήνετε μόνο στο σπίτι. Τώρα όμως υπάρχει λύση να ψυχαγωγείτε τον σκύλο σας όσο εσείς λείπετε.

Το κανάλι Dog Tv δεν είναι φάρσα. Ξεκίνησε στο Ισραήλ το 2009 και σήμερα εκπέμπει σήμα σε εννέα χώρες. Μάλιστα, ολοκληρώνει τον στόχο του να προβάλλεται σε όλο τον κόσμο, χάρη στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Youtube και τις εφαρμογές κινητών. Το κανάλι έχει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο και ανήκει κατά το ήμισυ στην εταιρεία Discovery Communications. Σε κάποιες χώρες για να έχει κάποιος πρόσβαση στο κανάλι πρέπει να είναι συνδρομητής, ενώ σε άλλες είναι εντελώς δωρεάν.

Την ιδέα για ένα κανάλι που θα απευθύνεται σε κατοικίδια ζώα την είχε πρώτη φορά ο Ρον Λεβί το 2007, καθώς δεν άντεχε να γυρίζει σπίτι και να βλέπει τον Τσάρλι, τον κατοικίδιο γάτο του, θλιμμένο. Ο ίδιος κατέβασε κάποια βίντεο με πουλιά, σκιουράκια και ψάρια από το διαδίκτυο για να τα παρακολουθεί ο Τσάρλι όσο εκείνος λείπει από το σπίτι και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.

«Αυτό με έκανε να καταλάβω πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τηλεόραση για να βοηθήσουμε τα ζώα που είναι μελαγχολικά και βαριούνται», εξηγεί.

Μπορεί η ιδέα να ξεκίνησε με αφορμή ένα γάτο, όμως ο Λεβί κατάλαβε πως η ζήτηση προερχόταν περισσότερο από την πλευρά των ιδιοκτητών σκύλων.

«Οι περισσότερες γάτες είναι σε φάση “πήγαινε στη δουλειά, θα είμαι καλά! Θα φροντίσω εγώ το σπίτι...”», αναφέρει ο ίδιος.

Το κανάλι έχει περιεχόμενο που χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη αφορά στη διέγερση του εγκεφάλου, η δεύτερη στη χαλάρωση και η τρίτη στην έκθεση σε πράγματα που μπορεί να είναι τρομαχτικά στον πραγματικό κόσμο, όπως είναι τα πυροτεχνήματα και οι ηλεκτρικές σκούπες.

«Περάσαμε τα πρώτα τρία χρόνια ερευνώντας και μαθαίνοντας για την όραση και την ακοή των σκύλων: έρευνες πάνω στα χρώματα και τις ηχητικές συχνότητες. Έπειτα δημιουργήσαμε δίωρο υλικό και το δοκιμάσαμε σε μια έρευνα στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη, όπου τοποθετήσαμε κάμερες σε 38 διαμερίσματα και παρακολουθούσαμε σκυλιά να βλέπουν τηλεόραση», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γάτες και το γάβγισμα απαγορεύτηκαν, καθώς κάποιοι από τους σκύλους αντέδρασαν με έντονα γαβγίσματα. Παρόλο που τα προγράμματα στηρίζονται σε έρευνες ετών και ειδικούς πάνω στους σκύλους, πολλοί το αντιμετωπίζουν σαν απάτη. Όμως, όπως τονίζει ο Λεβί, οι ίδιοι ακολουθούν 11 διαφορετικές πατέντες προσαρμοσμένες στις ανάγκες των σκύλων.

«Κανονικά όσον αφορά το οπτικό ή ηχητικό υλικό, οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν παραπάνω πράγματα. Άλλο μοντάζ, άλλη γωνία λήψης για να φαίνεται πιο ενδιαφέρον. Με τα σκυλιά είναι το αντίθετο, πρέπει να κάνεις λιγότερα», εξηγεί, προσθέτοντας ότι ένας σκύλος έχει το μυαλό ενός δίχρονου παιδιού και θα χάσει το ενδιαφέρον του αν μπερδευτεί.

Το κανάλι έχει αρχίσει να γίνεται πολύ δημοφιλές και στην Αμερική πολλοί βλέπουν τα προγράμματα μαζί με τους σκύλους τους. Γι' αυτό το λόγο έχει ξεκινήσει η δημιουργία υλικού που να απευθύνεται στους σκύλους και τα αφεντικά τους ταυτόχρονα.

Ο Λεβί ακούει μάλιστα από ιδιοκτήτες σκύλων πως σκυλιά που αντιμετώπιζαν άγχος του αποχωρισμού, σταμάτησαν την φαρμακευτική αγωγή χάρη τα προγράμματα. Τέλος, δεν αποκλείεται το γεγονός να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αποκλειστικά για γάτες.

Πηγή: The Guardian

Sponsored Post