LIFE
18/09/2017 08:25 EEST | Updated 18/09/2017 08:25 EEST

Ενδοοικογενειακή βία, ισλαμοφοβία, καταπίεση μειονοτήτων και φυσικά Trump: Οι καλύτεροι λόγοι των Emmys

Kevin Winter via Getty Images
LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 17: Actor Nicole Kidman accepts Outstanding Lead Actress in a Limited Series or Movie for 'Big Little Lies' onstage during the 69th Annual Primetime Emmy Awards at Microsoft Theater on September 17, 2017 in Los Angeles, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)

Κάθε τελετή απονομής βραβείων έχει τις έντονα πολιτικοποιημένες ευχαριστήριες ομιλίες της, πόσο δε τα τελευταία χρόνια που θέματα όπως τα δικαιώματα των γυναικών, των LGBTQI ατόμων, των αφροαμερικανών και των υπόλοιπων παραμελημένων από τη βιομηχανία του θεάματος φυλών, συζητούνται περισσότερο από ποτέ.

Τα φετινά τηλεοπτικά βραβεία Emmy δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα και, για την ακρίβεια, η χτεσινοβραδινή τελετή είχε αρκετούς λόγους που ταρακούνησαν και συγκίνησαν το κοινό.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα μερικών από τους πλέον δυναμικούς που ακούστηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Microsoft Theater.

Donald Glover (Best Leading Actor για το «Atlanta»)

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Trump επειδή έκανε τους μαύρους ανθρώπους No.1 στην λίστα με τους πιο καταπιεσμένους. Μάλλον είναι και ο λόγος που βρίσκομαι εδώ. Και θέλω απλά να ευχαριστήσω όλους τους συγγραφείς και όλο τον κόσμο εδώ μέσα και όλους όσους κάνουν εξαιρετική δουλειά, επειδή είναι τόσο απαραίτητο, και πραγματικά τρέφω εκτίμηση για όλους εδώ μέσα. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ».

Riz Ahmed (Best Lead Actor, Limited Series or Movie για το «The Night Of»)

«Πριν φύγω, θέλω να πω πως είναι πάντα περίεργο να καρπώνεσαι τα οφέλη μιας ιστορίας που έχει βασιστεί σε πραγματικό πόνο, αλλά αν αυτή η σειρά έριξε φως σε κάποιες από τις προκαταλήψεις στις κοινωνίες μας, την Ισλαμοφοβία, κάποιες αδικίες στο σύστημα δικαιοσύνης, τότε ίσως αυτό να σημαίνει κάτι. Και θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως τη South Asian Youth που με βοήθησε να προετοιμαστώ για αυτό, και το The Innocence Project. Σας ευχαριστώ πολύ».

Lena Waithe (Best Writing, Comedy για το «Master of None»)

«Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την L.G.B.T.Q.I.A. οικογένειά μου. Βλέπω κάθε έναν από εσάς. Τα πράγματα που μας διαφοροποιούν, αυτά είναι οι σούπερ δυνάμεις μας. Κάθε μέρα, όταν βγαίνετε από την πόρτα του σπιτιού σας και βάζετε τη φανταστική σας κάπα και βγαίνετε εκεί έξω και κατακτάτε τον κόσμο -επειδή ο κόσμος δεν θα ήταν ποτέ τόσο όμορφος αν δεν υπήρχαμε κι εμείς σ' αυτόν. Και για όλους εκεί έξω που έδειξαν τόση αγάπη για αυτό το επεισόδιο, σας ευχαριστώ που αγκαλιάσατε έναν μικρό Ινδό από τη Βόρεια Καρολίνα και ένα μικρό queer μαύρο κορίτσι από τη Βόρεια Πλευρά του Σικάγο. Το εκτιμούμε πολύ περισσότερο από όσο νομίζετε».

Nicole Kidman (Outstanding Leading Actress, Limited Series για το «Big Little Lies»)

«Θέλω (οι κόρες μου) να ξέρουν πως μερικές φορές, όταν υποδύεσαι κάποιον, έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις ένα μεγαλύτερο μήνυμα. Και αυτή είναι η συνεισφορά τους και η δική σας συνεισφορά. Ρίξαμε φως στην ενδοοικογενειακή βία. Είναι μια περίπλοκη, ύπουλη ασθένεια. Υπάρχει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από όσο επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να γνωρίζουν. Είναι γεμάτη με ντροπή και μυστικότητα. Και το γεγονός πως με αναγνωρίζετε με αυτό το βραβείο, ρίχνει ακόμα περισσότερο φως πάνω της. Οπότε, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ».

Reese Witherspoon (αποδεχόμενη το βραβείο Best Limited Series για το «Big Little Lies»)

«Βάλτε τις γυναίκες στην πρώτη σειρά των δικών τους ιστοριών και κάντε τες τους ήρωες των δικών τους ιστοριών!».

Sponsored Post