LIFE
17/08/2015 16:20 EEST | Updated 17/08/2015 16:28 EEST

4 ερωτήματα που μας «καίνε» στα οποία κανείς δεν έχει βρει ακόμη την απάντηση

Andrew Burton via Getty Images
BLOOMFIELD, NJ - JUNE 20: Flowers and a copy of the Newark Star-Ledger sit at the booth where the final scene of the final episode of the HBO show, 'The Sopranos,' was filmed, at Holsten's restaurant on June 20, 2013 in Bloomfield, New Jersey. 'Sopranos' star James Gandolfini, who played the troubled mob boss Tony Soprano, died at age 51 yesterday in Rome. (Photo by Andrew Burton/Getty Images)

Τα επιτεύγματα της ανθρωπότητας είναι έως τώρα θαυμαστά, αλλά υπάρχουν αυτά τα 4 ερωτήματα στα οποία δεν έχει δοθεί ακόμη απάντηση!

1.Τι βρίσκεται μέσα σε μία μαύρη τρύπα;

Ίσως και να μην μάθουμε ποτέ! Οποιοδήποτε είδος επικοινωνίας από μέσα είναι αδύνατο. Ακόμα λοιπόν και εάν μπορούσαμε να στείλουμε κάτι μέσα της, δεν θα μπορούσαμε να το πάρουμε πίσω. Πόσο έχουμε πλησιάσει στο να την κατανοήσουμε; Μόνο δύο θεωρίες έχουν έως τώρα προσφέρει κάποια βοήθεια, της βαρύτητας και της κβαντικής μηχανικής. Οι επιστήμονες έχουν συνδυάσει λοιπόν αυτές τις δύο και έχουν ονομάσει τη νέα θεωρία κβαντική βαρύτητα, αλλά μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζουν πώς δουλεύει.

2.Γιατί έχουμε στο σώμα μας την σκωληκοειδή απόφυση;

Γιατί άραγε; Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς! Απλώς βρίσκεται εκεί, εκτός και εάν την έχετε αφαιρέσει. Σύμφωνα με μία θεωρία, το υποτυπώδες αυτό όργανο λειτουργούσε ως μία αποθήκη για «καλά» βακτήρια. Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι αυτή είναι η έως τώρα καλύτερη εξήγηση, αλλά σύμφωνα με τον ειδικό που δημοσίευσε αυτή τη θεωρία το 2007 στο «Journal of Theoretical Biology» υπάρχει, δυστυχώς, ένας τρόπος για να μάθουμε: μολύνοντας ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στη μοντέρνα ιατρική με δυσεντερία. Δεν ακούγεται καθόλου ευχάριστο...

3.Τι κρύβει η CIA σχετικά με τη δολοφονία του JFK;

Ίσως τίποτα, αλλά ίσως και πολλά. Το 1963, ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, ο σκοπευτής που δολοφόνησε τον 35ο Πρόεδρο των ΗΠΑ στις 22 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου, έκανε αίτηση για βίζα έτσι ώστε να ταξιδέψει στη Κούβα στη Σοβιετική Πρεσβεία στην Πόλη του Μεξικό. Αυτό τράβηξε την προσοχή της CIA, αλλά πέντε πράκτορες της αποφάσισαν ότι δεν προκύπτει καμιά ανησυχία που δικαιολογεί την παρακολούθησή του (και όμως!). Από τα 3.600 αρχεία που παραμένουν σφραγισμένα και αφορούν τη δολοφονία του JFK, τα 1.000 αναφέρονται στην CIA.

4.Πεθαίνει τελικά ο Τόνυ στο φινάλε των «Sopranos»;

Ό,τι και να πεις κανείς για την τελευταία σκηνή μιας από τις σπουδαιότερες τηλεοπτικές σειρές της ιστορίας είναι λίγο. Άφησε τους θεατές άφωνους, απορημένους, οργισμένους, ενθουσιασμένους και φυσικά, στεναχωρημένους. Το επεισόδιο τελειώνει (δεν σας λέμε πώς!) και ξαφνικά... μαύρο. Τι έγινε; Ο δημιουργός της σειράς, Ντέιβιντ Τσέις, με δηλώσεις που έκανε τον Απρίλιο του 2015, δεν βοήθησε καθόλου, παρά μάλλον συντήρησε το όλο μυστήριο που έχει καλλιεργηθεί γύρω από τη διάσημη πλέον σκηνή: «Ποτέ δεν θεώρησα το μαύρο ως μία “σκηνή”. Απλώς νόμισα ότι αυτό που βλέπουμε είναι μαύρο. Το συναίσθημα που ήθελα να προκαλέσω ήταν το “μην σταματάς να πιστεύεις”. Η ζωή είναι μικρή. Είτε τελειώνει εδώ για τον Τόνυ είτε κάποια άλλη στιγμή. Αλλά όπως και να έχει, (η ζωή) το αξίζει.» Με λίγα λόγια; Δεν θα μάθουμε ποτέ!

Sponsored Post