LIFE
27/04/2016 08:18 EEST | Updated 27/04/2016 08:20 EEST

Game of Thrones: Ίσως τελικά να υπάρχει εξήγηση για ΕΚΕΙΝO το κενό στην ιστορία της Μελισάνδρης

Η νύχτα ήταν σκοτεινή και γεμάτη με γυμνή Μελισάνδρη στην πρεμιέρα της έκτης σεζόν του «Game of Thrones» που παρακολουθήσαμε το βράδυ της Δευτέρας. Και, όπως συμβαίνει πάντα με κάθε επεισόδιο της διάσημης σειράς, μια νέα θεωρία βγήκε στην επιφάνεια διχάζοντας το κοινό.

Εννοείται πως ακολουθούν spoilers.

Στο τέλος του επεισοδίου λοιπόν, που είχε τον προφητικό τίτλο «The Red Woman», βλέπουμε την Μελισάνδρη να γδύνεται μπροστά από έναν καθρέφτη. Μόνο που αυτή τη φορά αφαιρεί και το περιδέραιό της, αποκαλύπτοντας πως είναι κάπως μεγαλύτερη από όσο φαίνεται όταν το φορά. Για την ακρίβεια, οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα την θέλουν να είναι 400 ετών.

Από ότι καταλαβαίνουμε, το περιδέραιο της επιτρέπει να παίρνει νεανική μορφή όταν το φορά. Στα βιβλία του George R.R. Martin, ένα τέτοιο αντικείμενο αποκαλείται «glamour», δηλαδή ένα μπιχλιμπίδι που χρησιμοποιείται για να κρύψει την πραγματική ταυτότητα κάποιου.

Ωραία όλα αυτά και κάπως cool, σίγουρα, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Η Μελισάνδρη έχει ξαναβγάλει το περιδέραιό της στη σειρά. Στο 7ο επεισόδιο της 4ης σεζόν με τίτλο «Mockingbird», η Κόκκινη Γυναίκα βρίσκεται ολόγυμνη στην μπανιέρα της (χωρίς το κόσμημα) όταν μπαίνει στο δωμάτιο η Σελύζ, η σύζυγος του Στάννις, αλλά η εμφάνισή της παραμένει απαράλλαχτη.

Για αυτό το λόγο, μετά το τέλος του νέου επεισοδίου τις προάλλες, πολύς κόσμος άρχισε να χτυπά κουδούνια φωνάζοντας «Shame!» στο ΗΒΟ. Μήπως αυτό που είδαμε ήταν η μεγαλύτερη σεναριακή «τρύπα» που έχει δει το Γουέστερος; Ίσως. Μπορεί όμως και να υπάρχει μια εξήγηση για όλα αυτά.

Αν ξαναδείτε τη σκηνή με τη Σελύζ στην 4η σεζόν, θα παρατηρήσετε κάποια αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Πρώτον, η Μελισάνδρη ρίχνει ένα φίλτρο μέσα στο νερό της μπανιέρας που βρίσκεται βυθισμένη. Αυτό το φίλτρο ίσως τη βοηθά να διατηρεί την νεανική της εμφάνιση. Έπειτα, οι αντιδράσεις της Σελύζ καθ΄όλη τη διάρκεια του λόγου της Μελισάνδρης για την τέχνη της εξαπάτησης, δείχνουν πως η Αρχόντισσα ένιωθε αρκετά άβολα κοιτάζοντας το γυμνό σώμα της Κόκκινης Γυναίκας και προσπαθούσε να στρέφει το βλέμμα της αλλού. Άρα, όπως σχολιάζει και το Vanity Fair, ίσως η Μελισάνδρη είχε όντως την αληθινή της εμφάνιση εκείνη τη στιγμή και η Σελύζ την έβλεπε ακριβώς όπως ήταν -μια γριά μάγισσα 400 χρονών.

Μάλιστα μια φράση της Μελισάνδρης σε εκείνη τη σκηνή ενισχύει αυτή τη θεωρία. «Δε χρειάζεσαι μαγικές σκόνες και φίλτρα, βασίλισσά μου. Δε χρειάζεσαι ψέματα», λέει στη Σελύζ.

Στην εκπομπή «Inside the Episode» του HBO, ο συν-δημιουργός της σειράς David Benioff λέει: «Είχαν υπάρξει μερικές υποδείξεις στο παρελθόν που υπονοούσαν πως η Μελισάνδρη είναι πολύ πιο μεγάλη από όσο φαίνεται. Σε μία πολύ πρώιμη κουβέντα που είχαμε με τον George Martin για αυτήν, (μας είχε δώσει να καταλάβουμε πως) υποτίθεται πως είναι υπεραιωνόβια, οπότε θέλαμε από την αρχή να δείξουμε την πραγματική της ηλικία αλλά περιμέναμε για την κατάλληλη στιγμή. Και αυτή ήταν η στιγμή για εμάς».

Αν αυτή η αποκάλυψη είχε σχεδιαστεί από την αρχή, όπως υποστηρίζει ο Benioff, είναι παράλογο να έκαναν ένα τόσο σημαντικό λάθος ανακολουθίας στην ιστορία.

Ποια είναι η δική σας γνώμη; Η Σελύζ είχε δει όντως τη Μελισάνδρη στην πραγματική της μορφή; Ή μήπως το φίλτρο που έριξε στο νερό την κράτησε νέα; Ή μιλάμε για μια σεναριακή τρύπα τόσο μεγάλη που μπορεί να περάσει μια στρατιά White Walkers από μέσα της;

Sponsored Post