LIFE
28/06/2017 03:18 EEST

Μαρία Τάγκαλου, η πρώτη Ελληνίδα σχεδιάστρια που παρουσίασε τα ρούχα της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Μαρία Τάγκαλου είναι μια νέα Ελληνίδα σχεδιάστρια με αρκετές επιτυχίες στο βιογραφικό της στον χώρο της μόδας. Η συμμετοχή της στο Αrab Fashion Week των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία στην ζωή της καθώς είναι η πρώτη Ελληνίδα που παρουσιάζει τα ρούχα της στην διεθνή εβδομάδα μόδας του Ντουμπάι.

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να μπεις στον χώρο της μόδας;

Πιστεύω ότι κάθε δημιουργός γεννιέται και παράλληλα με την ενηλικίωση του εξελίσσεται. Σίγουρα το οικογενειακό μου περιβάλλον έπαιξε μεγάλο ρόλο καθώς κατάγομαι από οικογένεια ζωγράφων πράγμα το οποίο μου έδωσε αρκετά ερεθίσματα και μια ευρύτερη παιδεία προς στην τέχνη.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές στιγμές στην ανοδική σου πορεία όλα αυτά τα χρόνια;

Ασχολούμαι επαγγελματικά εφτά χρόνια με τον χώρο της μόδας συγκεκριμένα με το σχέδιο μόδας, ωστόσο ασχολήθηκα παράλληλα με το styling καλλιτεχνών, σε τηλεοπτικές εκπομπές και shows, καθώς και σε θεατρικές παραστάσεις ως ενδυματολόγος. Σίγουρα όλα αυτά αποτέλεσαν ξεχωριστές εμπειρίες ωστόσο η βράβευσή μου από την Mercedes Benz του Βερολίνου στην εβδομάδα μόδας, με το βραβείο ''Καλύτερης αισθητικής και ευρηματικότητας'' αποτελεί μια απ' τις πιο σημαντικές στιγμές της επαγγελματικής μου πορείας.

Τι είναι αυτό στις συλλογές σου που σε κάνει να ξεχωρίζεις;

Είναι πάρα πολύ σημαντικό κάθε σχεδιαστής να έχει την δική του ταυτότητα. Προσωπικά έχω ανακαλύψει μια δική μου τεχνοτροπία, βασισμένη σε χειροποίητα κορσάζ όπου αναμιγνύω νήματα με πολύτιμες πέτρες Swarovsky. Είναι κάτι που δεν διδάσκεται αλλά είναι ένας τρόπος να αφήνω τη δική μου προσωπική πινελιά πάνω σε κάθε ρούχο.

Η συμμετοχή σου στο Arab Fashion Week πως προέκυψε; Ήταν κάτι το οποίο σου άνοιξε νέους ορίζοντες;

Πάντα με ενδιέφεραν οι Αραβικές χώρες με επίκεντρο το Ντουμπάι διότι το στιλ των ρούχων μου βασίζεται στην υψηλή ραπτική και την πολυτέλεια. Ο συνεργάτης μου Βασίλης Βιτσιλόγιαννης, είχε την ιδέα να δηλώσω συμμετοχή στο AFW διότι ανήκει στην ίδια αλυσίδα με το fashion week της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, του Μιλάνου και του Παρισιού. Παράλληλα υπήρξε στήριξη απ' τους χορηγούς μου Ζαριφόπουλος ΑΕ και Βio Aroma. Σίγουρα ανοίχτηκαν νέοι ορίζοντες καθώς η παρουσίαση μου καλύφθηκε απ' το Arab Fashion TV, το China Fashion TV, το Alhurra TV και άλλα σημαντικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπου έδειξαν και σε άλλες χώρες την Ελληνική συμμετοχή.

Πώς αντιμετώπισαν την συλλογή σου οι γυναίκες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κερδίσεις την συμπάθεια και την υψηλή αισθητική των ντόπιων μιας και υπάρχει πληθώρα καταστημάτων με υπέροχα ρούχα καθώς και μεγάλοι οίκοι, οι οποίοι ράβουν αποκλειστικά για της γυναίκες εκεί. Οπότε για μένα ήταν εξαιρετικά συγκινητικό ότι αρκετές γυναίκες θαύμασαν τα κορσάζ μου, παρόλο που η θρησκεία τους απαιτεί την απόλυτη κάλυψη του σώματος τους. Μεγάλη τιμή και χαρά, μου έδωσε όταν ένα μέλος της Βασιλικής οικογένειας μου ζήτησε να φωτογραφηθούν τα ρούχα μου μαζί με τα μοντέλα της εταιρείας καλλυντικών που αντιπροσωπεύουν.

Ποιες είναι οι νέες συνεργασίες που προέκυψαν μετά την συμμετοχή σου στο Αrab Fashion Week;

Υπήρξαν αρκετές προτάσεις απ' το Fashion Week της Νέας Υόρκης, του Λιβάνου και του Παρισιού όπου μου πρότειναν να συμμετέχω, παράλληλα προέκυψαν δύο πολύ σημαντικές συνεργασίες, η πρώτη με μια Εμιρατινή εταιρία που ανοίγει καταστήματα στο Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι και η δεύτερη μια πολυεθνική εταιρία με έδρα το Ντουμπάι όπου έχει καταστήματα στα Η.Α.Ε. (Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι, Φουτζέιρα, Αλ Έιν) και το Λίβανο (Βηρυτό).

Sponsored Post