#MoreWomen: Το βίντεο που αποδεικνύει ότι -δυστυχώς- οι γυναίκες που βρίσκονται στην κορυφή είναι λίγες

#MoreWomen: Το βίντεο που αποδεικνύει ότι -δυστυχώς- οι γυναίκες που βρίσκονται στην κορυφή είναι λίγες

Αυτό το βίντεο δείχνει πόσο σπάνιο είναι για τις γυναίκες να βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις στην παγκόσμια σκηνή – με το να αφαιρεί όλους τους άνδρες.

Μέσω επεξεργασίας του Photoshop όλοι οι άνδρες αφαιρούνται από φωτογραφίες με ομάδες παγκόσμιων ηγετών, επιχειρηματιών, ανθρώπων από τον τομέα της ψυχαγωγίας ή των ΜΜΕ, αποκαλύπτοντας έτσι ότι οι γυναίκες που μένουν πίσω συχνά δείχνουν να είναι μόνες τους.

Να πώς θα έδειχνε το Βρετανικό Κοινοβούλιο εάν έμεναν μόνο οι γυναίκες υπουργοί. Η αντίθεση είναι σοκαριστική:

Οι φωτογραφίες αυτές έχουν στόχο να αναδείξουν το πώς οι δυναμικές και γεμάτες επιρροή γυναίκες στέκουν συχνά μόνες στον τομέα τους, ως μέρος της καμπάνιας #MoreWomen του Elle που ζητά περισσότερες γυναίκες στην κορυφή.

Η Έμμα Γουάτσον είναι η μοναδική γυναίκα σε αυτή τη φωτογραφία από τον ΟΗΕ:

Το ίδιο μόνη δείχνει και η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μετά την αφαίρεση όλων των ανδρών:

Χωρίς παρέα μένει η Χίλαρι Κλίντον όταν «φύγουν» όλοι οι άνδρες:

Στην επόμενη φωτογραφία, η Μέρκελ έχει τουλάχιστον μαζί της δύο ακόμη γυναίκες μόλις σβηστούν οι άνδρες: την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, και τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Το πάνελ της εκπομπής Question Time του BBC δείχνει σημαντικά μικρότερο εάν μείνουν μόνο οι γυναίκες:

Ενώ το University Challenge θα έμενε στην ουσία χωρίς... διαγωνιζόμενους:

Η πολιτισμική διευθύντρια του Elle, Λένα ντε Κασπάρις, δήλωσε σχετικά με την καμπάνια: «Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις που οι γυναίκες αντιπροσωπεύονται από μία και μόνο γυναίκα. Στις επιχειρήσεις, στη μουσική, την τέχνη και στα ΜΜΕ, οι γυναίκες είναι σημαντικά λιγότερες σε σχέση με τους άνδρες. Υπάρχει χώρος για περισσότερες γυναίκες στην κορυφή. Η επιτυχία μίας γυναίκας κάνεις κάθε γυναίκα πιο δυνατή».

Τον Ιανουάριο, η Άνγκελα Μέρκελ και άλλες γυναίκες ηγέτες αφαιρέθηκαν με Photoshop από το πρωτοσέλιδο μιας ορθόδοξης εβραϊκής εφημερίδας. Πρόκειται για την HaMevaser, η οποία δεν δείχνει ποτέ φωτογραφίες με γυναίκες ή δεν τυπώνει τα ονόματά τους.

Το πρωτοσέλιδο όπως δημοσιεύθηκε

Η αρχική φωτογραφία