5 μυστικά που θα κάνουν το σερβίρισμα του παγωτού πανεύκολο

5 μυστικά που θα κάνουν το σερβίρισμα του παγωτού πανεύκολο
Vanilla Ice Cream on the white wooden table.
SerbBgd via Getty Images
Vanilla Ice Cream on the white wooden table.

Τα παιδικά μας χρόνια έχουν σηματοδοτηθεί από την ερώτηση «πόσα παγωτά έφαγες;» και όχι άδικα, αφού, όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει, τόσο η διάθεση για παγωτό γίνεται μεγαλύτερη. Ξυλάκι, κυπελλάκι ή πύραυλος, όπως κι αν επιλέξετε να το φάτε, λίγο παγωτό μπορεί να κάνει την ημέρα σας πιο γλυκιά.

Για να μην δυσκολευτείτε να το σερβίρετε και καθυστερήσετε την απόλαυση, ακολουθούν 5 μυστικά για να το βγάλετε εύκολα από την οικογενειακή συσκευασία, στο μπολ.

1. Τοποθετήστε το κουτί με το παγωτό μέσα σε μία πλαστική σακούλα και, αφού βγάλετε όλο τον αέρα από μέσα, κλείστε την καλά. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθεί το παγωτό σας μαλακό.

2. Βάλτε κάτω από ζεστό νερό την κουτάλα σερβιρίσματος παγωτού πριν σερβίρετε.

3. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε όλο το κουτί με το παγωτό μπορείτε να το κόψετε στη μέση (ναι, μαζί με το κουτί). Θα σας βοηθήσει να το σερβίρετε πιο εύκολα.

4. Μπορείτε να περάστε ένα μαχαίρι από ζεστό νερό, να κόψετε το παγωτό σε «τετράγωνα» και να σερβίρετε.

5. Δεδομένου ότι το παγωτό ξεκινά να λιώνει από έξω προς τα μέσα, το να κάνετε μία τρύπα στο κέντρο του κουτιού είναι ανούσιο. Προσπαθήστε να σχηματίσετε ένα «S» καλύτερα.