Όταν πρέπει να κάνεις παρέα με το αγόρι της κολλητής της κοπέλας σου

Όταν πρέπει να κάνεις παρέα με το αγόρι της κολλητής της κοπέλας σου
youtube

Yπάρχουν πολλά είδη αναγκαστικών συναναστροφών. Μπορεί να συνυπάρχεις ας πούμε στη δουλειά με άτομα με τα οποία δεν έχεις το παραμικρό κοινό στοιχείο.

Να μοιράζεσαι καθημερινά το ίδιο γραφείο με κάποιον που ακούει Κιάμο, βλέπει φανατικά τις κουτσομπολίστικες εκπομπές και στο μεσημεριανό σου πιάνει κουβέντα για το φτιαγμένο του αυτοκίνητο. Να θέλεις να βρεις ένα απειροελάχιστο σημείο επαφής μαζί του και να μην μπορείς.

Υπάρχουν ακόμη οι άβολες γνωριμίες του στρατού, όπου καλείσαι να περάσεις ώρες ολόκληρες στη σκοπιά με ανθρώπους με τους οποίους δεν έχεις να πεις το παραμικρό. Με τις συζητήσεις να αφορούν συνήθως τον καιρό, τις υπηρεσίες και άλλες τέτοιες ασφαλείς γενικότητες, απλά για να περάσει κάπως η ώρα μέχρι την αλλαγή χωρίς να σας πάρει ο ύπνος από τη βαρεμάρα.

Δεν φταις εσύ, δεν φταίνε ούτε οι άλλοι. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δεν είμαστε όλοι φίλοι μεταξύ μας. Με κάποιους ταιριάζουμε, με κάποιους άλλους έχουμε τόσα κοινά όσα ο Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Γκάντι.

Δεν πειράζει, καλή καρδιά κι ο καθένας μπορεί να γίνει κολλητός με όποιον θεωρεί ότι ταιριάζει. Για όλους υπάρχουν φίλοι εκεί έξω.

Μόνο που αυτές οι άτιμες οι υποχρεωτικές συναναστροφές έρχονται κάθε τόσο να σου χαλάσουν την ηρεμία. Και πες εντάξει, στη δουλειά μπορείς να φορέσεις ακουστικά και να αγνοήσεις τους πάντες, στο στρατό πάλι, ξέρεις ότι μετράς αντίστροφα τις ημέρες και κάποια στιγμή το αστείο θα τελειώσει.

Έρχονται όμως κάποιες στιγμές που η μοίρα σε φέρνει αντιμέτωπη με ανθρώπους με τους οποίους υπό κανονικές συνθήκες δεν θα διασταυρωνόσουν ποτέ και εσύ πρέπει υποχρεωτικά να είσαι κοινωνικός και ευγενικός μαζί τους.

Που το πάω; Μα φυσικά στην εξαιρετικά άβολη κατηγορία του *αγοριού της κολλητής της κοπέλας σου*. Με λίγα λόγια για αυτόν με τον οποίο είναι ζευγάρι η κολλητή φίλη της κοπέλας σου και αναγκάζεσαι να αντιμετωπίζεις κάθε φορά που βγαίνετε έξω όλοι μαζί.

Δεν προεξοφλώ φυσικά ότι ντε και καλά δεν θα τον συμπαθήσεις. Μπορεί να γίνετε μέχρι και κολλητοί. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, τις οποίες και θα σου παρουσιάσω με κάθε επισημότητα.

Περίπτωση 1: Το άλλο άκρο

Αυτός με τον οποίο δεν έχεις το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ να συζητήσεις. Δεν βλέπει ξένες σειρές, δεν παρακολουθεί την επικαιρότητα, ακούει διαφορετική μουσική από σένα και δεν έχει ιδέα για τα τεκταινόμενα στο χώρο των αθλητικών.

Μπορεί να είναι πολύ πιο ενδιαφέρων τύπος από σένα και όταν είναι με τους κολλητούς του να είναι η ψυχή της παρέας. Με σένα όμως δεν έχει το παραμικρό σημείο επαφής.

Όταν μένετε οι δυο σας: Συνήθως μιλάτε για τρομερά τυπικά πράγματα, όπως το πόσο κόσμο έχει το μέρος που είστε, πόση ώρα κάνατε να παρκάρετε και πόσο καθαρές είναι οι τουαλέτες. Ή τη διαφορά μπύρας με λάγκερ.

Το πλεονέκτημα: Νιώθεις ότι ξέρεις πάρα πολλά πράγματα.

Το μειονέκτημα: Νιώθεις ότι δεν ξέρεις απολύτως τίποτα.

Περίπτωση 2: Ο βαρετός

Εδώ ναι, δεν έχει να κάνει με διαφορετικότητα. Μιλάμε για κάποιον που είναι αγνά και ατόφια βαρετός. Μιλάει ελάχιστα, σπάνια θα προσθέσει το οτιδήποτε ενδιαφέρον στην κουβέντα όταν επιτέλους αποφασίσει να σπάσει τη σιωπή του και γενικά είτε είναι εκεί, είτε λείπει, είναι το ίδιο και το αυτό.

Όταν μένετε οι δυο σας: Μέσα στο κεφάλι σου παίζει σε λούπα αυτός ο ήχος:

Μετά, χωρίς καμία ντροπή βρίσκεις σωτηρία στο κινητό σου μέχρι να επιστρέψουν οι κοπέλες σας.

Το πλεονέκτημα: Αν δεν έχεις όρεξη για πολλά-πολλά, μπορείς να βρεις την ησυχία σου.

Το μειονέκτημα: Κινδυνεύεις να σε πάρει ο ύπνος κάθε φορά που βγαίνετε.

Περίπτωση 3: Ο εκνευριστικός

Είσαι Ολυμπιακός, είναι Παναθηναϊκός, είσαι δεξιός, είναι αριστερός, τρως τα γεμιστά με κιμά, τα τρώει με ρύζι. Μην τον μπερδεύεις με το άλλο άκρο, με αυτήν την περίπτωση έχεις πολλά κοινά θέματα να συζητήσετε απλά σε όλα διαφωνείτε.

Συνήθως μάλιστα δεν ανήκει σε αυτούς που είναι και πολύ ανεκτικοί με τη διαφωνία σας, επιμένοντας μέχρι τελικής πτώσεως στην επιβολή της δικής του άποψης. Ανυπόφορος.

Όταν μένετε οι δυο σας: Οι κοπέλες σας δεν σας αφήνουν ποτέ μόνους σας. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

Το πλεονέκτημα: Ξεδίνεις.

Το μειονέκτημα: Ξεκινάς να πας για ένα ποτό και γυρίζεις σπίτι σου έξαλλος.

Περίπτωση 4: Ο άβολος

Δεν είναι κακό παιδί (έτσι κι αλλιώς οι κακοί είναι στη φυλακή) απλά έχει ένα τρομερό ελάττωμα: Κάνει συνέχεια άβολες παρατηρήσεις και ακόμα πιο άβολες ερωτήσεις, όπως πόσο συχνά κάνετε σεξ με την κοπέλα σου, αν ξυρίζεις την πλάτη σου και άλλες σχετικές και σίγουρα παντελώς αχρείαστες απορίες.

Όταν μένετε οι δυο σας: Σε κοιτάζει επίμονα στα μάτια και μετά από ένα λεπτό άβολης σιωπής σε ρωτάει αν ξυρίζεσαι με μηχανή ή με ξυραφάκι.

Το πλεονέκτημα: Τίποτα πια δεν σου φαίνεται παράξενο.

Το μειονέκτημα: Μετά από κάθε έξοδο νιώθεις ότι μοιράστηκες προσωπικά δεδομένα που δεν τα μοιράζεσαι ούτε με τους κολλητούς σου.

Περίπτωση 5: Ο “αδερφός”

Ταιριάζετε σε όλα. Θα μπορούσε εύκολα να είναι εδώ και χρόνια κολλητός σου, απλά άργησες να τον γνωρίσεις. Έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα, αντίστοιχο χιούμορ και τον αισθάνεσαι αδερφό. Καμιά φορά μάλιστα, κανονίζετε να βγείτε και χωρίς την παρουσία των κοριτσιών σας.

Όταν μένετε οι δυο σας: Επιδιώκετε να μείνετε οι δυο σας για να μιλήσετε ελεύθερα, να κάνετε τα αστεία σας και να ενισχύσετε το όλο bromance. Νιώθεις σαν να αράζεις με έναν από τους κολλητούς σου.

Το πλεονέκτημα: Κερδίζεις έναν αναπάντεχο φίλο.

Το μειονέκτημα: Όταν χωρίσεις ή χωρίσει, γίνεται δυσκολότερο να βρεθείτε.

Περίπτωση 6: Ο παράξενος

Ζηλεύει, δημιουργεί συνέχεια τσακωμούς από το πουθενά, είναι απότομος και γκρινιάζει για όλα. Για όλα όμως. Η μπριζόλα του είναι πάντα κακοψημένη, το κρασί του μέτριο, ο σερβιτόρος αγενής, η κοπέλα του κοίταξε ύποπτα τον όμορφο του απέναντι τραπεζιού, γενικά ΟΛΑ του φταίνε. Διαρκής πηγή έντασης χωρίς την παραμικρή ουσία.

Όταν μένετε οι δυο σας: Φροντίζεις να συμφωνείς πάντα μαζί του γιατί δεν αντέχεις με τίποτα τη γκρίνια του. Ενδόμυχα φοβάσαι και λίγο μην σε δείρει.

Το πλεονέκτημα: Έχεις αστείες ιστορίες να διηγηθείς στους φίλους σου.

Το μειονέκτημα: Το κεφάλι σου κάθε φορά κοντεύει να εκραγεί από τη συνεχή γκρίνια.

Περίπτωση 7: Ο πολυλογάς

Μπορεί να είναι συμπαθέστατος και να μην εμπίπτει σε καμία εκ των προαναφερθέντων κακών περιπτώσεων, όμως έχει ένα τεράστιο μείον. Δεν σταματάει να μιλάει. Μονοπωλεί την κουβέντα, διηγείται ιστορίες με πρωταγωνιστές τους οποίους δεν έχεις ξανακούσει ποτέ στη ζωή σου, σκηνικά από τη δουλειά του και γενικά δεν ξέρει πότε να σιωπήσει. Εσένα πάντως έχει σταματήσει να σε ενδιαφέρει πολύ ώρα.

Όταν μένετε οι δυο σας: Κάνεις ότι χτυπάει το κινητό σου και φεύγεις τρέχοντας για να εξασφαλίσεις μερικά λεπτά ησυχίας.

Το πλεονέκτημα: Αν δεν έχεις όρεξη, μπορείς απλά να μην ανοίξεις το στόμα σου ολόκληρο το βράδυ. Μιλάει αυτός για όλους.

Το μειονέκτημα: Μαθαίνεις με το μικρό τους όνομα όλους τους συναδέλφους και τους φίλους του. Και δεν είχες καμία τέτοια διάθεση.

Περίπτωση 8: Ο -δεν είσαι αστείος-

Ξέρεις ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα όσων ανθρώπων δεν έχουν χιούμορ; Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν χιούμορ. Και όχι μόνο δεν καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν χιούμορ, αντίθετα νομίζουν ότι είναι οι πιο αστείοι άνθρωποι του κόσμου.

Ο συγκεκριμένος δεν σταματάει δευτερόλεπτο τα χαζά αστεία, γελάει μόνος του και δεν παίρνει με τίποτα το μήνυμα από το γεγονός ότι ο μοναδικός άνθρωπος που γελάει είναι η κοπέλα του κι αυτή από ευγένεια.

Όταν μένετε οι δυο σας: Νιώθεις ότι παρακολουθείς το χειρότερο stand up comedy του κόσμου και αναγκάζεσαι που και που να χαμογελάς από αμηχανία.

Το πλεονέκτημα: Αισθάνεσαι καλύτερα για το δικό σου χιούμορ.

Το μειονέκτημα: Ξεχνάς πως είναι να γελάς και να το εννοείς.

Περίπτωση 9: Ο αντίζηλος

Τον συλλαμβάνεις σε ανύποπτες φάσεις να “καρφώνει” με τα μάτια του την κοπέλα σου, της κάνει συνέχεια αστειάκια και όποτε αυτή του μιλάει εκείνος έχει το χαμόγελο του Τζόκερ.

Είσαι βέβαιος ότι την ψιλογουστάρει, όμως δεν θέλεις να πεις τίποτα γιατί θα προκαλέσεις αλυσιδωτή αντίδραση με απρόβλεπτες συνέπειες για την ηρεμία της σχέσης σου. Εύχεσαι απλά να είσαι υπερβολικός και βαθιά μέσα σου ανυπομονείς η κολλητή της κοπέλας σου να ξυπνήσει και να τον χωρίσει.

Όταν μένετε οι δυο σας: Δείχνει φανερά ότι βαριέται. Δεν είσαι εσύ το μέλος της σχέσης σου που τον ενδιαφέρει.

Το πλεονέκτημα: Αισθάνεσαι λίγο πιο γαμάτος που κάποιος γουστάρει την κοπέλα σου αλλά δεν μπορεί να την έχει.

Το μειονέκτημα: Κάθε φορά που βγαίνετε όλοι μαζί και τον παρατηρείς, θέλεις να τον κοπανήσεις.

Περίπτωση 10: Το χάσμα γενεών

Η κολλητή της κοπέλας σου βρίσκει ένα αγόρι αρκετά χρόνια μικρότερο ή μεγαλύτερο από εκείνη και κατ’ επέκταση από εσένα και ξαφνικά εσύ πρέπει να συνεννοηθείς με έναν άνθρωπο που σας χωρίζουν αρκετά χρόνια, διαφορετικές εμπειρίες και διαφορετικοί τρόποι ζωής.

Το ότι σας χωρίζουν αρκετά χρόνια δεν σημαίνει φυσικά ότι αποκλείεται να ταιριάξετε, σίγουρα όμως κάποια στιγμή η διαφορά θα φανεί. Όταν οι υπόλοιποι στην παρέα για παράδειγμα θα θέλετε να πάτε για ύπνο επειδή το πρωί δουλεύετε και το 21χρονο αγόρι της κολλητής της κοπέλας σου που δεν έχει μάθημα μέχρι το μεσημέρι προτείνει να πάτε σε κλαμπ, ε θα υπάρξει ένα μικρό πρόβλημα.

Όταν μένετε οι δυο σας: Συζητάτε για το ποια παιδικά έβλεπε ο καθένας στην εποχή του.

Το πλεονέκτημα: Θυμάσαι πως ήσουν πριν από μερικά χρόνια.

Το μειονέκτημα: Βλέπεις πως θα είσαι σε μερικά χρόνια.

Του Κωνσταντίνου Αμπατζή

Πηγή: Oneman