LIFE
15/03/2016 03:15 EET

11 πράγματα που κάνουν το σπίτι σας να δείχνει ακατάστατο χωρίς να το καταλαβαίνετε

Maxim Zarya via Getty Images
Large leather sofa with a bunch of different things

Εκτός και εάν έχει φτάσει την τελειότητα σε ό,τι έχει να κάνει με το συμμάζεμα, το σπίτι σας ίσως να γίνεται ακατάστατο αρκετά εύκολα. Ακόμα και μετά από ένα καλό καθάρισμα, μοιάζει λες και ο χώρος μετατρέπεται σε χάος μέσα σε μόλις πέντε μέρες,

Έχουμε όμως μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη λογική σας: Υπάρχουν μερικά μέρη στο σπίτι σας που τραβάνε την ακαταστασία σαν μαγνήτης, επομένως εάν εστιάσετε σε αυτά ο χώρος σας θα δείχνει άψογος όλο τον μήνα, με λίγη προσπάθεια.

Άλλωστε, ένα καθαρό σπίτι φέρνει ευτυχία και όλοι έχουμε ανάγκη από περισσότερη ευτυχία στη ζωή μας,

Δώστε προσοχή σε αυτά τα 11 πράγματα που φέρνουν την ακαταστασία στο σπίτι σας.

1. Οι στοίβες από χαρτιά, γράμματα και εφημερίδες

Όσες φορές και εάν τις πετάξετε, αυτές θα συνεχίσουν να εμφανίζονται. Σταματήστε αυτή την κατάσταση οργανώνοντας όλα τα παραπάνω αμέσως μόλις τα πάρετε και πετάξτε παλιά περιοδικά και εφημερίδες.

2. Το ακατάστατο κρεβάτι

Θα εκπλαγείτε εάν δείτε πόσο πιο συμμαζεμένο θα δείξει το δωμάτιό σας εάν πολύ απλά στρώσετε το κρεβάτι σας.

3. Τα ράφια της κουζίνας σας

Εάν τα πάντα εκεί μέσα είναι αταίριαστα και ατάκτως τοποθετημένα, ήρθε πλέον η ώρα να βάλετε μια τάξη.

4. Η ζούγκλα των μπλεγμένων καλωδίων

Κρύβονται πίσω από την τηλεόραση, το γραφείο και τον υπολογιστή σας. Ίσως εσείς να έχετε σταματήσει να τα προσέχετε, αλλά κάνουν το σπίτι σας να δείχνε με μία ζούγκλα. Κρύψτε τα με μερικά έξυπνα κόλπα.

5. Η ακατάστατη βιβλιοθήκη σας

Θέλετε να δείξετε σε όλους πόσο σας αρέσει η κουλτούρα, αλλά πετυχαίνετε το αντίθετο αν η βιβλιοθήκη σας είναι γεμάτη με βιβλία, περιοδικά και στοίβες από χαρτιά. Οργανώστε τα βιβλία ανάλογα με το χρώμα που έχει το εξώφυλλό τους, βάλτε ένα μικρό φυτό ως στήριγμα και αντιμετωπίστε κάθε ράφι ως μία ευκαιρία για διακόσμηση.

6. Ο κάδος της ανακύκλωσης

Κάνετε ανακύκλωση και μπράβο σας. Αλλά τα αντικείμενα που μπαίνουν σε αυτόν τον ξεχωριστό κάδο που έχετε στο σπίτι σας είναι συνήθως πιο ογκώδη από τα κανονικά σκουπίδια και έτσι μερικές φορές «βγάζουν μάτι». Κάντε λοιπόν στον εαυτό σας μια χάρη και αδειάστε τον κάδο σας συχνά.

7. Τα παλιά ρούχα και παπούτσια που αρνείστε να πετάξετε

Πετάξτε οτιδήποτε δεν έχετε φορέσει τα τελευταία δύο χρόνια.

8.Τα άπλυτα πιάτα

Όπου και εάν βρίσκονται, τα απλυτα πιάτα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που θα φροντίσετε. Είναι το πρώτο πράγμα που θα προσέξουν οι καλεσμένοι σας.

9. Οι πετσέτες που έχετε κρεμάσει για να στεγνώσουν

Όσο προσεγμένο και εάν είναι το μπάνιο σας, οι πετσέτες που έχετε κρεμάσει εκεί για να στεγνώσουν, το κάνουν να φαίνεται άσχημο. Προσέξτε λοιπόν που τις κρεμάτε και κρατήστε τις ομορφότερες μόνο για το στέγνωμα των χεριών.

10. Όλα αυτά τα πραγματάκια που αποκαλείτε «διακόσμηση»

Οι παραφορτωμένες επιφάνειες με κεριά, κορνίζες και σουβενίρ δείχνουν υπερβολικές. Επιλέξτε προσεκτικά ποια από τα αγαπημένα σας αντικείμενα θέλετε να έχετε ως διακοσμητικά.

11. Τα άπλυτα ρούχα

Όταν γυρνάτε κουρασμένοι από τη δουλειά είναι δελεαστικό να πετάξετε τα ρούχα σας σε αυτή τη στοίβα από ρούχα που ολοένα και μεγαλώνει. Αλλά αυτό ίσως σας προκαλεί άγχος χωρίς να το καταλαβαίνετε. Βάζετε συχνά πλυντήριο για να έχετε τα πάντα σε τάξη.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε αρχικά στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post

Sponsored Post