Τα νέα trends στη διατροφή

Τα νέα trends στη διατροφή

Πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που η πιο extreme διατροφική μας συνήθεια ήταν το να παραγγείλουμε rare την μπριζόλα μας; Έχεις αναρωτηθεί “πού πάει ο κόσμος;”

Η μαγειρική σε όλες της τις εκφάνσεις διανύει μία περίοδο λαμπρής δόξας, καθώς το τι θα φάμε, πώς θα μαγειρέψουμε και ποια υλικά θα χρησιμοποιήσουμε μοιάζει να μας απασχολεί περισσότερο από ότι τις προηγούμενες δεκαετίες. Εσύ για ποιο από τα παρακάτω είσαι έτοιμη;

Sous Vide, ή αλλιώς μαγειρική σε κενό αέρος

Γιατί, #poupaeiokosmos αν τα λαχανικά σου δεν έχουν μαγειρευτεί σε συνθήκες σουβίντ; Μην ανησυχείς, δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις στο διάστημα για να παρασκευάσεις το δείπνο σου, καθώς η επιστήμη έχει φροντίσει ώστε να σε προμηθεύσει με τα κατάλληλα σακουλάκια από τα οποία αφαιρείται ο αέρας. Αυτά με τη σειρά τους μπαίνουν σε μία ειδική συσκευή στην οποία προσθέτεις νερό και... voila! Τα βασικότερο πλεονέκτημα της μαγειρικής σε κενό αέρος είναι γαστρονομικής φύσης -καθώς έχεις ελάχιστα περιθώρια αποτυχίας και απεριόριστα σε κομμάτι αυτοσχεδιασμού. Αν και θεωρείται ακόμα τεχνική που την χρησιμοποιούν κυρίως οι επαγγελματίες τίποτα δεν σε εμποδίζει από το να εντάξεις την αντίστοιχη συσκευή στον οικιακό σου εξοπλισμό.

Ωμοφαγία

Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα του να αντικαταστήσεις τον φούρνο σου με έναν αφυγραντήρα; Αν η απάντησή σου κυμαίνεται από "ενδιαφέρον" έως "γιατί όχι;" μπορείς να συνεχίσεις την ανάγνωση, σε άλλη περίπτωση μπορείς να προχωρήσεις στην επόμενη παράγραφο. Ωραία, αφού μείναμε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να σου εξηγήσω πως η ωμοφαγία δεν σημαίνει να τρως ωμά κρέατα (μπλιαξ), αλλά σημαίνει πως επιλέγεις 100% ακατέργαστες τροφές όπως φρέσκα και ξηρά φρούτα, λαχανικά εποχής, μπαχαρικά, κ.ά. Ο λόγος που οι ωμοφάγοι δεν μαγειρεύουν τις τροφές τους δεν έχουν να κάνουν με γευστικές προτιμήσεις, αλλά με τη θεώρηση πως με αυτόν τον τρόπο λαμβάνουν τα ένζυμα των τροφών χωρίς να τα καταστρέψουν με το μαγείρεμα.

Διατροφή με άνθρακα

Θα μπορούσαμε να πούμε πως "ο άνθρακας είναι το νέο μαύρο", ο άνθρακας όμως είναι πράγματι είναι μαύρος και το ίδιο είναι και τα τρόφιμα τα οποία εμπλουτίζονται με το ενεργό αυτό συστατικό. Αν αναρωτιέσαι #poupaeiokosmos και ποιοι μπορεί να προσθέτουν ενεργό άνθρακα στο φαγητό τους, να σου εξηγήσω πως το κάνουν, όπως λένε, για να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού τους. Οι ειδικοί από την άλλη δεν μοιάζουν να συμφωνούν, αλλά α) ποιος τους ρώτησε β) ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία ινσταγκραμική λήψη με ένα μπέργκερ με όψη σαν κάρβουνο;

Κινόα παντού

Μέχρι πριν 10 χρόνια 3 ήταν οι δημοφιλέστερες λέξεις με πρώτο συστατικό το "super": super-market, super-model και super-hero. Ξέχνα ό,τι ήξερες, το μόνο που μετράει πλέον είναι τα super-foods, με την κινόα να διατηρεί το βάθρο. Με απεριόριστες θρεπτικές ιδιότητες και με επιστήμονες της NASA να την έχουν χαρακτηρίσει ως εξαιρετικά ισορροπημένη και πλήρη τροφή, η κινόα πλέον βρίσκεται παντού: σε κυρίως πιάτα, σε σούπες, σε σαλάτες, σε όλα τα γεύματα της ημέρας. Πού πάει ο κόσμος, όταν η κινόα βρίσκεται διαρκώς στον ουρανίσκο του;

#poupaeiokosmos όταν έχει αλλάξει μέχρι και ο τρόπος που καταναλώνουμε το φαγητό μας; Είτε πρόκειται για τάσεις που ήρθαν για να μείνουν, είτε για μόδες που θα εξατμιστούν πριν καλά - καλά μάθουμε τις συνταγές της, το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί είναι να καταναλώνεις τις τροφές εκείνες που ταιριάζουν στις δικές σου ανάγκες. Και φυσικά όταν μιλάμε για μαγειρική δεν πρέπει να ξεχνάμε πως χρειάζεται αυξημένη προσοχή, ώστε να παραμείνεις ασφαλής, τόσο κατά την παραγωγή, όσο και στην κατανάλωσή! Και πού πάει ο κόσμος όταν θέλει το καλύτερο για την ασφάλειά του; Η απάντηση είναι πως πάει στην Τράπεζα Πειραιώς. Για να βρει τους δύο κορυφαίους ασφαλιστικούς οργανισμούς: την ERGO και την ΝΝ HELLAS.