Λιν-Μανουέλ Μιράντα, Βαϊόλα Ντέιβις και Σάντρα Ο κατακρίνουν τον ρατσισμό στην βιομηχανία του θεάτρου

Η επιστολή με τίτλο «White American Theater» αναφέρεται σε περιστατικά φυλετικών διακρίσεων.
Λιν Μανουέλ Μιράντα και Βαϊόλα Ντέιβις.
Λιν Μανουέλ Μιράντα και Βαϊόλα Ντέιβις.
Getty Images

Καθώς οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις ενάντια στην φυλετική αδικία και την δολοφονία των μαύρων, μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη των ΗΠΑ συνεχίζονται, η αναταραχή των πολιτών «φώτισε» το κίνημα περιορισμού του συστημικού ρατσισμού ενάντια στους μαύρους, τους γηγενείς και τους ανθρώπους διαφορετικού χρώματος (BIPOC). Ο χώρος του αμερικανικού θεάτρου αποτελεί τον πιο πρόσφατο χώρο που αντιμετωπίζει ρατσισμό.

Την Δευτέρα, δημοσιεύτηκε μια επιστολή με τίτλο «White American Theater» (”Λευκό Αμερικανικό Θέατρο”), η οποία περιλαμβάνει «γυμνές αλήθειες» που έχουν βιώσει άνθρωποι που έχουν εργαστεί στην βιομηχανία του θεάτρου, επί δεκαετίες. Ανάμεσα στους 300 καλλιτέχνες του αμερικανικού θεάτρου που υπογράφουν την επιστολή υπάρχουν μεγάλα ονόματα όπως οι Λιν-Μανουέλ Μιράντα, Βαϊόλα Ντέιβις, Σάντρα Ο, Ούζο Αντούμπα, Στέρλινγκ Κ. Μπράουν, Αντρε Χόλαντ, Ανίκα Νόνι Ρόουζ, Λέζλι Οντομ Τζούνιορ κ.α

Η επιστολή κατηγορεί την βιομηχανία χωρίς να κρατάει τα προσχήματα: «Σας βλέπουμε, σας βλέπαμε πάντα. Σας έχουμε δει να προσποιείστε ότι δεν μας βλέπετε. Σας έχουμε παρακολουθήσει να μας εκμεταλλεύεστε, να μας ντροπιάζετε, να μας μειώνετε και να μας αποκλείετε. Σας βλέπαμε πάντα και τώρα θα δείτε εσείς εμάς. Σας έχουμε παρακολουθήσει να ενισχύετε τις φωνές μας όταν ανακοινώνετε τα ονόματά μας στον Τύπο, όμως αρνείστε να υπερασπιστείτε την αισθητική μας, επιτρέποντας να καταστρέφεται ο βιοπορισμός μας από μια μονολιθική και ρατσιστική κουλτούρα. Ελάτε μαζί μας, ας συμμετάσχουμε στην απαραίτητη αλλαγή που πρέπει να γίνει για τους καλλιτέχνες του θεάτρου», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Η ανοιχτή επιστολή έρχεται. όπως προειπώθηκε, κατά την διάρκεια των συνεχών διαδηλώσεων μετά την δολοφονία του Φλόιντ. Επιπλέον, έρχεται σε μια εποχή που φαίνεται να επικρατεί η λογική σε όλους τους κλάδους όταν πρόκειται για φυλετικές ανισότητες.

Πηγή: Deadline

Δημοφιλή