ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/10/2016 07:36 EEST | Updated 14/10/2016 08:12 EEST

Ποιος είπε η Lindsay Lohan δεν είναι πολιτικοποιημένη; Φόρεσε μαντίλα, πήγε Τουρκία και «ερωτεύτηκε» τον Ερντογάν

Anadolu Agency via Getty Images
GAZIANTEP, TURKEY - OCTOBER 08: American actress Lindsay Lohan (C) speaks to press members with wearing a headscarf given by a Syrian woman, after her visit at a container town where Syrian refugees live in the Nizip district of Gaziantep in Turkey on October 08, 2016. (Photo by Kerem Kocalar/Anadolu Agency/Getty Images)

Η νέα αγαπημένη περσόνα για τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι η αμερικανίδα ηθοποιός  Lindsay Lohan. Θα φανταζόταν βέβαια κανείς πως το life style της ηθοποιού δεν ταιριάζει και πολύ με το συντηρητικό, θεοσεβούμενο καθεστώς που προωθεί στη χώρα ο πρόεδρος της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αλλά λίγο που της Lindsay της πηγαίνει πολύ η μαντίλα λίγο που εκθειάζει την Τουρκία όπου σταθεί και όπου βρεθεί, λίγο που δηλώνει θαυμάστρια του Ερντογάν και...έγινε η νέα «πρέσβειρα» της χώρας στη Δύση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Lohan φαίνεται πως προσπαθεί να περάσει σε μια νέα φάση της ζωής της. Και είπε, αρχικά, να επισκεφθεί πρόσφυγες της Συρίας που ζουν σε καταυλισμούς στην Τουρκία. Φόρεσε την φλοράλ μαντίλα της, μοίρασε δώρα στα παιδιά, τα πήρε αγκαλιά και επαίνεσε την τουρκική φιλοξενία.

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο ΑΤV, κατά την οποία τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στη Συρία χρησιμοποίησε δηλώσεις του Ερντογάν και συγκεκριμένα τη φράση «the world is bigger than five» για να αναφερθεί στις πέντε χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που το τελευταίο διάστημα έχουν λάβει μια σειρά αποφάσεων για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Επίσης, ο Lohan εκθείασε τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος της Τουρκίας «χειρίστηκε» το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο ενώ καταβάλλει και προσπάθειες για να ενισχύσει τον τουρισμό της χώρας που έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα με δηλώσεις όπως: «Η Τουρκία είναι μια πολύ ασφαλής πόλη».

Μόλις πριν λίγες ημέρες ανέβασε και ένα tweet με την τουρκική σημαία και την επιγραφή «Καταριόμαστε την τρομοκρατία» και κάποιοι εξέλαβαν το περιεχόμενο της ανάρτησης ως καταδίκη του ΡΚΚ (Κουρδικό Κόμμα Εργατών) το οποίο η Τουρκία κατηγορεί για αρκετές από τις πρόσφατες επιθέσεις και χαρακτηρίζει ως τρομοκράτες.

Φυσικά στην Τουρκία, πολλοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την αμερικανίδα ηθοποιό.

Άλλοι πάλι δεν φαίνονται ιδιαίτερα ευχαριστημένοι...